besparen

Zit je even krap bij kas, of wil je gewoon graag meer geld op je spaarrekening zien? Tijd om je te verdiepen op het gebied van geld besparen! Er zijn tal van dingen die je kunt doen om geld te besparen in je dagelijkse leven. In dit artikel geef ik je enkele simpele tips hoe jij je bankrekening wat voller kunt maken!

Boodschappen

Hier wordt vaak als eerste aan gedacht en is dan ook een snelle en makkelijke manier om geld op te besparen. Pin bijvoorbeeld €50,00 voor een week boodschappen en wijk hier niet van af! Let op de aanbiedingen, kijk bij de concurrent of het daar goedkoper is en ga desnoods naar verschillende winkels. Ook kun je kiezen voor huismerken in plaats van A-merken, vaak is de smaak zo goed als hetzelfde!

Vervoer

Pak vaker de fiets, of loop naar je afspraak toe, in plaats van altijd de auto te pakken. Dit scheelt je vaak weer een keer tanken! Toch ergens naar toe met de auto? Kijk of je kunt carpoolen met iemand en deel de kosten. Kan dit niet, rij dan wat langzamer. Bij een snelheid boven de 100 km per uur gaat het brandstofverbruik omhoog.

Abonnementen

Vaak heb je zonder dat je het echt door hebt vele abonnementen op jouw naam staan. Pak je rekeningafschriften erbij en loop ze eens na. Bekijk dan of je de abonnementen die je hebt afgesloten ook werkelijk gebruikt. Abonnementen die wellicht iets minder nodig zijn, zoals: tijdschriftabonnementen, de sportschool of de loterij kun je dan beter even stopzetten!

Besparen op Gas en stroom

Je kunt al met een paar kleine aanpassingen in je huishouden besparen op gas en stroom. Brand bijvoorbeeld alleen licht op de plekken waar je bent op dat moment en maak wanneer je het huis uit gaat alle stroomvoorzieningen uit. Ook kun je de lampen vervangen door led-lampen, die verbruiken minder energie. Daarnaast kun je kijken of een andere energieleverancier wellicht goedkoper is dan degene waar je nu bij zit. Probeer bijvoorbeeld eens een energievergelijker en kijk welke het beste bij jouw huishouden past.

Wat doe jij om geld te besparen?

Handtekening Jamey