Tips om duurzamer te wonen

Tegenwoordig zijn we ons allemaal steeds meer bewust van duurzaam leven, zo proberen we samen ons steentje bij te dragen aan een duurzame wereld. Maar naast dat het goed is voor het milieu, is duurzaam wonen ook goed voor de portemonnee. Je bespaart hier namelijk enorm mee! In dit blog delen wij enkele tips met je hoe jij duurzamer kunt wonen, zoals de aanschaf van zonnepanelen, lees je mee?

Schaf zonnepanelen aan

De beste tip om duurzaam te wonen: zonnepanelen. Zonnepalen zijn in eerste instantie een dure investering, maar na een aantal jaar heb je de investering al terug verdiend en ben je enorm aan het besparen op je energierekening! Maar wat kosten zonnepanelen nou ongeveer? De kosten van zonnepanelen verschelen per aanbieder en huishouden. Voorbeeld: wanneer je een huishouden hebt van vier personen, dan kost de aanschaf en installatie van zonnepanelen ongeveer € 6.400. je bespaart hier ongeveer € 930 per jaar mee. Een snelle berekening laat zien dat je binnen 7 jaar de investering hebt terug gekregen. Daarna houd je dus € 930 per jaar over, heerlijk toch?

Welke zonnepanelen kies je?

Het is belangrijk om voor kwalitatieve zonnepanelen te kiezen, in het geval van zonnepanelen zijn dat Tier 1 zonnepanelen. Zonnepanelen zijn opgedeeld in Tier 1, Tier 2 en Tier 3. Op basis hiervan worden fabrikanten beoordeeld. Tier 1 houdt in dat de fabrikanten streng beoordeeld zijn en voldoen aan de eisen die gesteld worden, zoals een volledige automatisering binnen de productie. Daarnaast bieden Tier 1 fabrikanten ook een goede garantie. Om een aanbieder te kiezen, kun je het beste eerst merken vergelijken en offertes aanvragen.

Een paar snelle tips om duurzaam te wonen

Wil je snel resultaat zien? Dan geven wij je hier een aantal tips die je direct kunt toepassen om duurzaam te wonen:
– Wees zuinig met energie, schakel apparatuur en verlichting uit wanneer je deze niet gebruikt.
– Plaats tochtstrippen, bijvoorbeeld bij de voor- en achterdeur.
– Kies voor biologische en Fair Trade producten.
– Verkoop items die je niet meer gebruikt en kijk zelf ook eens wat vaker in een kringloopwinkel wanneer je iets nieuws nodig hebt.
– Plaats LED verlichting.

Wat is jouw tip om duurzaam te wonen?

Tips om duurzamer te wonen