Niets is vervelender dan een koemelkallergie, eczeem en krampjes. Het niet kunnen troosten en soms wel urenlang gehuil moeten aanhoren. Maar gelukkig heb ik inmiddels voor een aantal kwaaltjes goede hulpmiddelen gevonden. Lees je mee?

Voeding

Noé heeft bij ons wel de loterij gewonnen qua allergieën. Bram en ik hebben beide last van eczeem en diverse allergieën. We konden er dus donder op zeggen dat Noé hier ook last van zou gaan krijgen. Na de eerste maand kregen we in de gaten dat ze na bijna elke voeding krampjes had en dat de uitslag op haar gezicht niet met een paar dagen weg ging. We hadden van de huisarts al verschillende zalfjes gehad maar niets mocht baten. Ik was er klaar mee om machteloos te zijn. Ik ben daarom toch maar eens zelf gaan rondzoeken wat het zou kunnen zijn en kwam vrij snel uit op koemelkallergie. De huisarts was niet heel erg behulpzaam. Ze vroegen mij elke keer weer “wat denk jij dat het is” in plaats van zelf eens onderzoek te doen. En aan het consultatiebureau had ik ook vrij weinig want toen ik belde kreeg ik te horen dat het vast niets was en ik het nog maar een paar weken moest afwachten. Inmiddels waren we al 3 weken verder….?

Hoewel de huisarts en het consultatiebureau dus niet dachten dat het een koemelkallergie was ben ik stronteigenwijs Nutrilon Pepti gaan kopen (wat overigens niet heel goedkoop is!!). Na 2 flesjes merkte we eigenlijk al gelijk verschil. Minder spugen, geen krampjes en het allerbelangrijkste een vrolijke lach op haar gezicht! Het veranderen van voeding hielp dus echt!

Tip: Lees ook eens het artikel van MadebyMalou over haar ervaringen met Koemelkallergie.

Eczeem

Helaas is eczeem ook iets wat wij beide hebben. En helaas blijkt nu dat haar gezichtje er mee onder zit. Gelukkig hebben wij van A. Vogel een hele fijne crème gehad waarvan ik het idee heb dat het echt werkt. Namelijk de Crème Bioforce. Hij stinkt ongelofelijk naar salami, maar in tegenstelling tot vaseline en Lanette crème (de laatste kregen we van de huisarts voorgeschreven) trekt deze fijn in en is veel makkelijker smeren. Daarnaast hebben we Noé ook handschoentjes aan gedaan zodat ze niet kan krabben, want daar word het alleen maar erger van.

Krampjes

Omdat we natuurlijk wel veel last hebben gehad met Noé van krampjes hebben we ook hier van alles voor geprobeerd. Vaak was lekker knuffelen het enige wat we konden doen. Nu heeft ze door een aanpassing in haar voeding al veel minder last, maar zoals ieder kindje horen krampjes er toch zo af en toe bij. Van KipKep ontving ik een Woller. Dit is een soort pittenkussentje die je kunt verwarmen en op zijn of haar buikje kan leggen. Door de warmte ontspant je kleintje zich en worden de krampjes gelijk minder. Noé vind het echt heerlijk!

heb jij nog wat goede tips?

Handtekening Jamey