Er zijn ontzettend veel mensen die het altijd koud hebben. Als jij het altijd koud hebt, dan weet je als geen ander hoe vervelend dit kan zijn. Voor de die hard koukleum heb ik handige tips. Lees je mee?

Verwarming lager zetten

Het kan je helpen om de verwarming in huis lager te zetten. Op deze manier raak je gewend aan een lagere temperatuur. Hierdoor zul jij het ook buiten minder snel koud hebben. Vaak hebben mensen binnen hun verwarming aan op een comfortabele temperatuur, als je naar buiten stapt kan het hierdoor al snel heel koud aanvoelen. Zet de verwarming eens wat lager in plaats van hoger. Je zult merken dat je na een tijd gewend bent aan een lagere temperatuur.

Minder stressen

Stress? Ja, ook stress kan invloed hebben op de manier hoe wij temperaturen ervaren. Stress is namelijk erg slecht voor je lichaam. Stress kan er onder andere ook voor zorgen dat alles in je lichaam in de war komt, ook temperaturen kun je hierdoor dus heel anders ervaren. Heb je hier de laatste tijd veel last van? Zorg er dan voor dat je stress verminderd wordt. Ga eens met iemand praten of neem eens wat dagen vrij van werk. Je zult merken dat extra rust een positief effect met zich meebrengt op je lichaam.

Emotionele achtbaan

Aan emoties linken wij onbewust temperaturen. Misschien ken je dat gevoel wel. Na slecht nieuws krijg je het opeens ontzettend koud. Er zijn ook veel mensen die ineens bleek zien na het horen van slecht nieuws en kippenvel krijgen. Mensen die eenzaam zijn of niet lekker in hun vel zitten hebben dit gevoel vaker dan anderen. Dit zou een mogelijke oorzaak kunnen zijn voor je probleem. Sommige situaties kun je niet voorkomen, maar als je bepaalde zaken kunt aanpakken kan dit je zeker helpen. Eenzaamheid kun je bijvoorbeeld aanpakken door je in te schrijven bij een sportvereniging zodat je meer contact hebt met anderen. Ook kun je praten met een professional die je eventueel verder kan helpen.

Warmtemuis

Werk je veel met je computermuis, bijvoorbeeld op je werk of thuis, dan zul je als koukleum het gevoel van ijskoude handen wel herkennen na eventjes gewerkt te hebben. Dit probleem kun je aanpakken door een warmtemuis aan te schaffen. Ook zijn er muismatten die je handen kunnen opwarmen. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om vaker pauze te nemen en je handen goed te bewegen.

Heb jij nog goede tips om de kou te bestrijden?

Handtekening Jamey