De tijd vliegt echt voorbij. Nog maar een paar weken en dan mogen we eindelijk van ons dochtertje gaan genieten. Maar dat betekend wel dat ik nu echt even een stapje terug moet gaan doen. Benieuwd waarom en wat er allemaal speelt? Lees dan snel verder.

Een stapje terug doen is niet iets wat ik gewend ben. Sterker nog ik heb het er erg moeilijk mee want ik doe het liefst gewoon alles zelf, zoals ik dat altijd heb gedaan. Toch zegt mijn lichaam (zeer regelmatig) dat ik rustiger aan moet doen. Ik krijg dan bijvoorbeeld last van klachten als rugpijn, harde buiken en extreme vermoeidheid. Soms direct, maar soms ook de dag nadat ik bijvoorbeeld te druk ben geweest. Een middagje in de stad lopen is er dan ook niet meer bij voor mij. Even boodschappen doen kan soms al een hele uitdaging zijn. Vreselijk als je het mij vraagt, ik voel me net een “oud wijf”.

Gelukkig is mijn vriend heel begripvol en helpt hij me waar hij kan. Maar toch zijn er dingen waarbij ik wat hulp heb moeten inschakelen. Denk maar eens aan het huishouden. Even het huis stofzuigen was voorheen zo gedaan. Maar daar heb ik nu toch iemand voor ingehuurd. Gelukkig komt ze elke week even twee uurtjes poetsen en hoef ik alleen af en toe wat dingen door de weeks bij te houden.

Verder probeer ik niet meer zo veel dingen op 1 dag in te plannen. Als ik bijvoorbeeld in de avond bij vrienden op bezoek ga, of we gaan lekker uit eten. Dan plan ik uiteraard overdag niets meer in want dat trek ik gewoon echt niet meer. En erg laat zal het ook niet meer worden. Vaak slaap ik al in de auto op de weg terug naar huis.

een stapje terug

Een ander dingetje waar ik nu mezelf mee probeer te ontzorgen is bloggen. Ik plan elke week wat tijd in om alle foto’s te maken en wanneer ik dan even puf en tijd heb schrijf ik de teksten. Het is niet ideaal merk ik, maar het is wel een manier waardoor ik wat vooruit kan werken soms en ook net even wat meer rust voor mezelf kan creëren. Persdagen en Events zal ik dan ook voorlopig even niet meer doen omdat een tripje naar Amsterdam gewoonweg echt even te veel is op dit moment. Maar dat komt straks echt wel weer!

Ook heb ik mijn zwangerschaps verlof 6 weken van te voren in laten gaan. Dat betekend dat ik dus per nu officieel verlof heb. Nou is dat als ZZP’er toch net even wat anders want je wilt ook niet dat alles in eens helemaal stil ligt. Daarom ben ik ook enorm blij met Lonneke. Ze schrijft nu natuurlijk al 2 keer per week een leuke blog voor jullie. Maar er is een kans dat dit af en toe nog iets meer gaat worden zeker nu de bevalling dichterbij gaat komen!

Ik hoop dat jullie het niet heel erg vervelend vinden en begrijpen dat er soms wat dingen anders zullen zijn. Ook voor mij is het een hele verandering. Gelukkig doen we het met alle liefde en krijgen we er een prachtige dochter voor terug!

Handtekening Jamey