Een goede lichaamsverzorging is heel belangrijk. Vooral als je wel eens last hebt van een droge tot extreem droge huid hebt. Maar wat zijn nou fijne producten om te gebruiken als je een droge huid hebt? Ik deel in dit artikel mijn mening over de Hemp lijn van The Body Shop.

Ik heb zelf een gecombineerde gezichtshuid, maar op mijn benen is mijn huid dan weer erg droog! Dit merk ik vooral in de wintermaanden. Wat ik altijd standaard 1 x per week doe om die vervelende dode huidcellen te verwijderen is mijn benen even een grondige scrub behandeling geven. Hier knappen ze dan ook altijd van op.

TheBodyshopBodyButter1

The Body Shop Hemp – heavy-duty body moisture protector

Deze stevige boter is extreem voedend voor je (droge) huid. Ik merk op mijn benen dat de huid veel minder droog en meer gevoed is. Deze is door zijn structuur zeer geschikt voor voor de droge tot zeer droge huid. Een normale body butter is vaak wat luchtiger van structuur waardoor ik deze als wat minder voedend ervaar. Dat doet deze veel meer dan elke andere body verzorging die ik heb gebruikt. De geur is heerlijk fris/zacht en niet te sterk erg aanwezig

TheBodyShopHempHandcreme

The Body Shop Hand Working Hand Protector

We hebben denk ik allemaal wel eens last van droge handen. Hoe vervelend is dat! Er zijn zelfs mensen welke door de droge huid op de handen last krijgen van kloven. Dit kan enorm zeer doen en vereist een speciale verzorging. Deze Hemp handcrème is zeer geschikt voor droge en zeer droge handen. Door zijn rijke textuur en werkt deze handcrème erg voedend en beschermend en dat is nou precies wat droge handen vaak nodig hebben. De geur is het zelfde als die van de body verzorging en wat ik ook fijn vind is dat hij ondanks hij lekker voedend is geen vettig laagje op mijn huid achterlaat.

TheBodyShopHempmasker

The Body Shop Hemp Overnight nourishing rescue mask

Dit wonder maskertje voor de droge tot extreem droge huid belooft de huid intens te hydrateren, voeden en de droogte te verlichten. Dit nachtmaskertje is een ware dorstlesser voor je huid en verlicht het trekkerig gevoel wat veroorzaakt word door droogte. Na het eerste gebruik voelt je huid verzacht, gehydrateerd en comfortabel aan. Bij vaker gebruik merk je dat de huid verbeterd, je word niet meer wakker met een trekkerig gevoel en hij ziet er hersteld uit. Ik heb dit maskertje een keer geprobeerd omdat dit voor een ander huidtype is als wat ik zelf heb en ik het toch wou proberen voor de review. Wat ik vooral merkte was dat  dat mijn huid lekker gehydrateerd was de volgende ochtend alleen qua voeding is dat lastig te zeggen met mijn wat vettigere huid. Ik heb de geur van dit nachtmasker wel als niet heel prettig ervaren. Voor mij ruikt deze iets te scherp en intens.

TheBodyShopHempmasker1

Mocht je nou last hebben van een droge tot zeer droge huid, kan ik deze lijn aanbevelen. De geur van de producten is wel wat anders dan die van andere verzorgingsproducten, maar die van de body verzorging en de handcrème ruiken lekker ‘groen’. De geur van het masker vind ik persoonlijk minder, maar ik denk wel dat als je last hebt van een droge huid deze lijn en vooral het masker veel voor je huid kan betekenen.

TheBodyShopTextuur

Gebruik jij de juiste producten voor jou huidtype? Mocht je vragen hierover hebben mag je mij altijd hierover benaderen! Wie weet kan ik wel wat voor je betekenen in jou zoektocht naar jou perfecte verzorging.

Liefs,

Saskia van Guns and Glitters

The Body Shop Hemp