Ja het klinkt gek, maar er zijn serieus studies naar gedaan die zeggen dat als je te veel appt, je raar gaat lopen omdat je je houding verpest. Best gek toch?

Er zijn diverse Amerikaanse en Britse wetenschappers die het speciale smartphone loopje hebben geanalyseerd merkte op dat mensen tijdens het appen op hun telefoon kijken, zwalken en kleinere stappen zetten. Hierdoor ga je je houding langzaam aan veranderen en ga je dus ook een beetje raar lopen. National Geographic heeft hier ook een hilarisch filmpje over gemaakt.

YouTube video
Nou is het lopen met een smartphone natuurlijk niet zo heel erg, toch vind ik het vaak wel enorm vervelend als mensen tegen me aan lopen op straat puur omdat ze met hun ogen op het beeldscherm zitten. Ik moet bekennen dat ik ook wel eens loop met een telefoon in mijn hand. Man, ik ben er praktisch aan vergroeid. Maar ik let wel altijd op waar ik loop. En als ik een zebrapad nader kijk ik ook even op om te zien of het veilig is om over te stopen. In tegenstelling tot een hoop tieners die ik zo klakkeloos zie oversteken zonder enige vorm van oplettendheid.

appen 1

Ik kan me dan ook goed voorstellen dat een telefoon vaak valt als je niet goed op let. Een stevig hoesje zul je dan ook wel nodig hebben. Kijk anders eens even op Shop4hoesjes.nl voor mooie hoesjes. Om nog even terug te komen op het raar gaan lopen van een beetje appen, ik kan me niet voorstellen dat het blijvend letsel oplevert. Wel denk ik dat wij met zijn allen een hoop ongelukken kunnen voorkomen als we tijdens het rijden, fietsen en ja zelfs ook tijdens het lopen de telefoon in de zak laten.

Ik zelf ga er zeker wat meer op letten. Ik werk aan een drukke straat met heel veel verkeer maar ook studenten dus zie het regelmatig mis gaan. Dat gaat mij natuurlijk niet overkomen! 

Handtekening Jamey

Stoyan Yotov / Shutterstock.com