Het is een taak waarover vaak een meningsverschil is. Soms vindt de man het niet erg en neemt hij het graag op zich omdat de was doen of schoonmaken nog minder leuk is. Andere mannen vinden het helemaal vreselijk en zo heeft ieder zijn eigen manier in huis. Hoe zit dat bij jou? Wie strijkt er? Is het altijd hetzelfde of gaat het gewoon een beetje afwisselend. Ik ben er erg benieuwd naar. Bij ons thuis doe ik eigenlijk de meeste strijk maar doet hij zijn eigen overhemden.

Man versus vrouw

Bij het strijken bij ons thuis is het verdeelt. Hij strijkt zijn eigen overhemden omdat hij zelf weet welke hij nodig heeft en aan wilt trekken. Natuurlijk in momenten van nood strijk ik ook wel eens een overhemd als het nodig is. Verder strijk ik eigenlijk alles. Voornamelijk zijn dit de kleertjes van Noé en bij uitzondering ook wat dingen van mij. Maar waar onze kraamvrouw bijvoorbeeld de sokken en ondershirts streek houd ik het liever bij de “normale” dingen.

Elkaar helpen en makkelijk maken

Hoewel Bram altijd de overhemden strijkt is het ook wel fijn om elkaar te helpen. Daarom klop ik de overhemden en shirtsofcotton t-shirts altijd goed uit na het wassen en hang ik ze meteen op. Hierdoor ontstaan er minder kreukels en heeft hij minder moeite om het mooi te strijken. Zo kun je elkaar helpen en het voor elkaar makkelijker maken. Strijken is nou eenmaal geen favoriete taak van de meeste mensen.

Ieder een eigen taak

Wij vinden het erg fijn om de taken goed te verdelen. We hebben allebei een aantal standaard taken en een aantal taken die we samen doen. Het verschonen van het bed doen we bijvoorbeeld altijd samen, dat gaat namelijk vrij lastig alleen of wanneer er een kleine meid in de weg loopt. Hoe heb jij dat thuis geregeld? Verdeel jij alle taken netjes of gaat het zijn gangetje?