Wie Stokke zegt denkt direct aan de Tripp Trapp stoeltjes. Maar een iets minder bekende naam, maar wel ontzettend mooie kinderstoel is de Stokke Steps. Ik had het genoegen om deze uit te testen! Benieuwd wat ik ervan vind? Lees dan snel verder.

De Stokke Steps is net als de Tripp Trapp een meegroei stoel. Door middel van verschillende opzetstukken kun je de stoel jarenlang met plezier blijven gebruiken. Het is immers best een behoorlijke investering. Het zou dan ook zonde zijn als je hem niet zo lang kunt gebruiken. Gelukkig heeft Stokke daar rekening mee gehouden.

Stokke steps

Op deze afbeelding zie je alle stappen van de Stokke Steps.

Voor de allerkleinsten kun je de Stokke Steps gebruiken met een wipstoeltje. Deze kun je zowel los gebruiken als in combinatie met de rest van de stoel. Persoonlijk vind ik het ideaal. Wanneer ik bijvoorbeeld aan het koken ben en toch even in contact wil blijven met mijn kleintje, dan zet ik de stoel bij mij in de keuken zodat ik lekker kan blijven kletsen tegen haar tijdens het kokkerellen. Het voordeel van de wipstoel in combinatie met de stoel is dat je het kinderstoeltje al vanaf de geboorte kan gebruiken.

Wanneer de kleine te groot is voor de wipstoel kun je de kinderstoel gebruiken zoals hij hier op de foto nu staat. Vanaf een maand of 6 (of wanneer je kleintje goed kan zitten alleen) kun je de kinderstoel met babyopzet stuk gebruiken. Je kunt de stoel dan makkelijk aan de eettafel schuiven.

Stokke steps

Maél, het kleintje van mijn zus zit ook maar al te graag in de Stokke Steps. Omdat hij het heel erg leuk vind om met zijn handjes op de tafel te slaan en zelf lekker wil kliederen tijdens het eten gebruiken we voor hem de stoel in combinatie met het eetblad. Op een gegeven moment zal ook de babyopzet te klein worden. Wanneer het dan zo ver is kun je deze er uit halen en kan je de stoel gewoon als normale stoel gebruiken.

Stokke steps

Helemaal naar eigen smaak!

Wat ik ontzettend tof vind aan de Stokke Steps is dat je de stoel helemaal naar eigen smaak kunt samenstellen. Zo kun je het zitje, de poten en alle andere opzetstukken in verschillende kleuren bestellen en zo je eigen stoel ontwerpen. Wij hebben gekozen voor een grijze poot (met houtnerf) en verder alles wit. Het kussensetje dat wij erg leuk vonden is lichtgrijs met wolken. De stoel past perfect bij ons interieur!

Stokke steps

Ben ik helemaal happy met de stoel? JA! Wat een eyecatcher is de Stokke Steps. Nou vraag je je af of er dan helemaal geen minpuntjes zijn. Helaas is die er wel voor mij. Hoewel ik de poten van de stoel echt heel mooi vind loop ik er wel regelmatig tegen aan. Niet omdat ik schoenmaat boot heb, maar omdat de poten iets naar achter uitsteken. Vervelend? Ja, een klein beetje. Maar we hebben de stoel nu op een andere plek gezet en daardoor stoot ik mezelf niet meer. Wanneer we de stoel gebruiken schuif ik hem op de juiste plek, en opgelost is het kleine probleempje!

Prijzen

Kinderstoel €195,00
Wipstoel €169,00
Baby set €89,00
Baby eetblad €45,00
Baby kussenset €39,00

Welke kinderstoel heb jij voor je kleintje?

Handtekening Jamey