Wat vliegt de tijd toch voorbij. Noé begint steeds meer te bewegen en vast te pakken. Tijd om dus leuk speelgoed aan te schaffen waar ze niet alleen plezier van heeft, maar ook nog wat van leert. Maar wat is nou leuk speelgoed voor de kleintjes? Ik laat het je zien!

Welke skills kun je verwachten?

Iedere baby is anders. De een loopt al bijna met 8 maanden, de ander vind het nog veel te leuk om lekker te liggen en te meppen tegen een hangend knuffeltje. Ons meisje is inmiddels alweer bijna 5 maanden en we zien haar met de dag nieuwe dingen doen. Op dit moment is het vooral meppen tegen speeltjes en alles wat ze vast kan pakken in haar mondje doen. Doordat wij haar continue stimuleren zien we elke week weer een verschil in wat ze allemaal kan. Hieronder een aantal leuke speeltjes voor de kleinste kids.

Little Dutch speelkleed

Omdat je baby zich deze periode veel probeert voort te bewegen, is een speelkleed ideaal om in huis te halen. Het speelkleed van Little Dutch is op zichzelf al erg leuk. Het kleed is namelijk in 4 vlakken gedeeld met allemaal een andere stof. Daarnaast zitten er op het kleed ook diverse motiverende speeltjes op zoals een spiegel en een rammelaartje. Om het nog net wat leuker te maken zit er ook een soort babygym bij. Deze klik je vast aan het kleed (lekker stevig dus!) en hangt vol met leuke speeltjes en een spiegeltje.

Vtech speelbal koetje boe

Dit leuke koetje zal ervoor zorgen dat je kind op een ontzettende leuke manier kennis kan maken met geluiden, cijfers en kleuren. Doordat je kind op deze manier kan spelen met onderdelen die kunnen bewegen, kun je de motorische vaardigheden goed ontwikkelen. Noé is echt helemaal gek op deze speelbal. Ze kan er zo een half uur zoet mee zijn!

Chicco babygym

Een babygym is ideaal om je kind te leren haar of zijn bewegingen te coördineren. Deze babygym is voorzien van allerlei muziekjes, geluidjes en kleuren. De babygym van Chicco kun je gebruiken in drie posities: liggend, zitten of na een tijdje zelf staand. Dit is een goede investering omdat je kind hier nog een hele tijd mee kan spelen.

Een box mobiel

Beweging en geluid is iets waar de kleintjes heel erg goed op reageren. Daarom is het ook aan te raden om een box mobiel in huis te halen. Wij zelf hebben er eentje met uiltjes gekregen van ons kraambezoek. Hij is ontzettend leuk, alleen worden papa en mama af en toe wel een beetje gek van het continue opdraaien en de hele tijd het zelfde liedje. Gelukkig word Noé er ontzettend vrolijk van!

Lees hier meer over de speelgoedrage van 2020.

Welke speeltjes heb jij voor je kleinste kindjes gehaald?

Handtekening Jamey