Spaar jij al voor later? De prijzen tegenwoordig van de boodschappen, benzine en vaste lasten lijken de pan uit te rijzen. Toch is het, ondanks dat het nu wat moeilijker wordt, belangrijk om ook nu te blijven sparen. Al is het maar een klein bedrag per maand. Later pluk je hier namelijk de vruchten van. Zo kun je bijvoorbeeld sparen voor jouw oude dag, maar ook voor de toekomst van jouw kinderen. Hoe?

Crypto

Crypto currency is helemaal modern en het kan zeker een goede investering zijn. Let wel op, hiermee is jouw geld nooit helemaal safe. Je kunt jouw inleg namelijk verliezen. Je kunt bijvoorbeeld btc (bitcoins) kopen. Deze lijken hun waarde redelijk stabiel te houden. Wanneer er dan een piek komt kun je lekker cashen. Vervolgens leg je bij een dip weer in. Op die manier maak je geld! Ook kun je gaan voor cardano, een munt uit het netwerk opgericht door de founder van de beroemde Ethereum. Met crypto currency kun je echt rijk worden, maar je moet er wel risico’s mee durven nemen.

Spaarrekening

Sparen kan op allerlei manieren. Wat het beste bij jou past weet je natuurlijk zelf het beste. Je kunt voor die ouderwetse spaarpot gaan, maar om je geld tegenwoordig kwijt te kunnen bij de bank (storten) is soms een heel gedoe. Beter is om te sparen via een spaarrekening. Er bestaan bepaalde spaarrekeningen voor kinderen waarbij het ingelegde geld vast staat. Je kunt er dus niet stiekem iets van af snoepen. Fijn natuurlijk, al kan dat ook nadelen hebben. Sparen op een spaarrekening levert tegenwoordig helaas niet meer zoveel op, behalve jouw gespaarde deel dan. Rentes zijn nihil en wanneer je boven een bepaald bedrag komt moet je zelfs rente gaan betalen.

Beleggen en investeren

Naast een spaarrekening en crypto currency kun je ook gaan beleggen. Ook hier loop je overigens risico mee en het nadeel is dat je er een beetje in thuis moet zijn wil je het goed kunnen. Mocht je momenteel een leuk bedrag te besteden hebben, kun je ook i.p.v. dat te sparen het investeren in bijvoorbeeld vastgoed. Op termijn levert dat ontzettend veel op.

Welke spaarmethode je ook kiest, kijk goed of het bij jou past. Belangrijk is dat je weet welk risico je aangaat en dit ook kan dragen wanneer het mis gaat. Sparen voor de toekomst is namelijk alleen fijn wanneer het met een gerust hart kan!

Op deze manieren kun je sparen voor later