Een van de eerste foldertjes die ik kreeg na mijn bevalling ging over “veilig slapen”. Je hoort namelijk nog steeds dat veel nieuwe ouders een klein foutje maken waardoor hun kleintje stikt of nog erger. Hun advies? De eerste twee jaar een babyslaapzak.

Van Snoozebaby kreeg ik een prachtig slaapzakje opgestuurd voor Noé. Voorheen had ik er eentje van de HEMA. Maar deze was na een paar keer wassen al helemaal verwassen en ondanks dat ik hem niet te heet heb gewassen is hij ook iets gekrompen (of is Noé in eens zo enorm gegroeid?). Ik was dan ook erg blij om deze babyslaapzak te testen.

Snoozebaby 4-seizoenen Babyslaapzak

De slaapzak die ik heb ontvangen is een 4 seizoenen slaapzakje. De slaapzak bestaat uit twee zakken. Een binnen slaapzak (deze is van dunne stof) en een buitenslaapzak (deze is vrij dik). Van de buitenslaapzak kan je ook de armpjes nog afritsen.

De slaapzak is gemaakt van poplin en jersey, dat is beide 100% katoen waardoor het slaapzakje mega zacht en fijn aanvoelt. Wat ik persoonlijk ook nog een hele dikke vette plus vind is de ritsjes aan de onderkant. Dit is niet alleen makkelijk voor het verschonen van een luier, maar ook ideaal voor in een autostoeltje.

Waarom nou een babyslaapzak en geen losse deken?

Heel simpel gezegd, een slaapzak is veel veiliger. Wanneer je kleintje begint te rollen, draaien en bewegen is de kans aanwezig dat ze een losse deken over hun gezicht krijgen en hierin stikken. Met een babyslaapzakje is dit niet mogelijk. Ook rollen jonge baby’s in een slaapzakje minder snel op van de rug naar de buik. En sommige baby’s voelen zich geborgen in een slaapzak en slapen daardoor rustiger.

Onze ervaring

Noé vind het een heerlijke slaapzak. Zelf vind ik de winterslaapzak (met de binnen en buiten slaapzak) te warm voor haar. Daarnaast zit hij dan niet heel fijn bij haar nek omdat er te veel stof onder haar kin zit. Gelukkig heeft ze voldoende warmte nu met alleen het zomerslaapzakje. Hier ben ik echt mega enthousiast over. Hij is heel fijn, niet te dik, en blijft prachtig na het wassen.

Wij zijn verkocht! Wil jij ook een 4-seizoenen babyslaapzak van Snoozebaby? Snoozebaby verkoopt ze in het grijs en coral in 2 verschillende maten.

3-9 maanden/ 62 tot 74 cm / €79,95
9-24 maanden/74 tot 95 cm / €84,99

Handtekening Jamey