Thuiswerken, het is niet voor iedereen weggelegd. Ook ik had er in het begin moeite mee. Maar nu heb ik eindelijk een goed ritme en dat wil ik uiteraard ook met jullie delen. Benieuwd? Lees dan snel verder.

Hoewel ik de collega’s om mij heen af en toe wel mis (vooral om mee te sparren), is het wel echt heerlijk om eigen baas te zijn en zelf mijn werktijden te kunnen bepalen. Zeker nu Noé in ons leven is gekomen wil ik liever zo veel mogelijk tijd met haar spenderen, in plaats van elke dag een uur in de file staan. Maar eerlijk is eerlijk, er moet natuurlijk wel gewoon geld in het laatje blijven komen. En als de kleine meid heerlijk ligt te spelen is het soms toch wel moeilijk om door te blijven werken. Maar met een beetje discipline, motivatie en slim plannen kom je echt een heel eind! Ik deel graag mijn tips met jullie.

Afspraken? Vermijd de spits!

Om zo efficiënt mogelijk te werken zorg ik er altijd voor dat ik meerdere afspraken op een dag plan. En gezien de meeste afspraken in Amsterdam zijn houd ik ook rekening met de spits, want reizen in de spits vind ik echt zonde van mijn tijd. Om die reden ben ik dan ook een samenwerking aangegaan met de gemeente Nijmegen voor SLIMspitsen Waalbrug. Zij zijn een campagne gestart om Nijmegen beter bereikbaar te maken tijdens de spits. En omdat ik als geen ander weet hoe onmogelijk het verkeer hier in de stad soms kan zijn vind ik het echt een super campagne die ik graag steun. Wil je er meer over weten? Neem dan even een kijkje op https://waalbrug.slimspitsen.nl/.

Zorg voor routine

Deze tip zal je vast en zeker overal terugzien. Routine is namelijk zo ontzettend belangrijk wanneer je thuis werkt. Toen ik net begon met werken van uit huis deed ik dat regelmatig in mijn pyjama op de bank. Al snel zat ik om 13:00 uur nog in mijn pyjama waardoor ik in een soort sleur terecht kwam. NIET SLIM DUS! Nu sta ik op hetzelfde moment op als de kleine (07.00 uur) en ga ik na haar flesje douchen waardoor ik om 09:00 uur aan mijn bureau zit. Nou is het met mijn beroep niet heel makkelijk om vaste dagen te hebben voor afspraken. Dit komt omdat veel evenementen op verschillende dagen gepland worden. Maar voor vrijdag heb ik altijd een oppas dus op die dag probeer ik de meeste afspraken of fotoshoots te plannen.

Auto of trein?

Een discussie die ik regelmatig voer met mezelf gaat over de auto of trein. Omdat de meeste afspraken buiten Nijmegen zijn is het natuurlijk heerlijk om zo’n lange rit te maken met de auto. Lekker droog en comfortabel met mijn eigen muziek aan, maar vergeet dan ook niet de files, wegwerkzaamheden en andere redenen waarom ik regelmatig te laat kom. Met de trein zit ik immers ook droog, comfortabel en kan ik met oordopjes in ook mijn eigen muziek luisteren. Qua prijs maakt het ook niet veel uit want met de benzine en parkeerkosten ben ik meestal rond de €40 kwijt. En een treinkaartje koop ik net zo makkelijk voor dat geld (en als er weer aanbiedingen zijn zelfs voor de helft!). Makkelijke keuze zou je zeggen? Toch is voor mij de app TimesUpp een extra stok achter de deur. Door de spits te vermijden (en trust me, Nijmegen in de spits uit komen is geen pretje. Zeker niet met de huidige werkzaamheden op de Waalbrug) spaar ik voor credits die ik kan omwisselen voor leuke goodies. Door je reisgedrag aan te passen, dus bijvoorbeeld het openbaar vervoer te pakken of lekker gezond op de fiets te gaan kun je dus sparen voor superleuke cadeaus! Wil je ook mee doen of meer weten over deze actie? Neem dan een kijkje op https://waalbrug.slimspitsen.nl.

Meedoen aan SLIMspitsen kan in drie simpele stappen!

Dat was het al! Wanneer je nu Nijmegen tijdens de spits vermijdt, ontvang je automatisch credits en kun je dus net als ik voor leuke cadeaus sparen. Makkelijk toch?

Een eigen werkplek

De bank, je bed, lekker in de tuin of voor de tv. Allemaal plekken waar je heel makkelijk wordt afgeleid. Zorg daarom voor een goede werkplek. Ik heb de luxe dat we een kamer over hadden. Deze hebben wij omgetoverd tot een kantoor voor mij zodat ik een eigen werkplek heb voor het schrijven van mijn blogs, maar ook voor mijn fotografie. Via de app kun je trouwens sparen voor allemaal leuke spullen voor je eigen thuiswerkplek! Door wat vaker de fiets of het openbaar vervoer te nemen spaar je punten. Hiermee kun je dan vervolgens weer leuke accessoires halen voor je thuiswerkplek.

Heb je kids? Zorg voor een kidsvrije dag.

Heb je net als ik kinderen (die nog niet naar school gaan)? Zorg dan voor een of twee dagdelen waarop je kidsvrij bent. Zo heb je even de tijd om full focus aan het werk te gaan. Het gebeurt wel eens dat er wat werk blijft liggen. En hoe heerlijk ik het ook vind om Noé bij me te hebben, wat eigen tijd af en toe is daarom wel fijn zodat ik mijn werk af kan maken. Op dit moment helpen mijn ouders hierbij, maar ik zit er ook serieus aan te denken om op zoek te gaan naar een kinderdagverblijf. Maar goed, dat is een ander verhaal voor een volgende keer.

Nog even alle tips voor je op een rijtje

  • Zorg voor een goede routine
  • Zorg voor een eigen werkplek/werkruimte
  • Plan zo veel mogelijk afspraken op 1 dag
  • Reis efficiënt en gebruik de TimesUpp app, deze geeft je bijvoorbeeld alternatieve routes.
  • Zorg voor een kidsvrije dag

Ik heb nu eindelijk mijn draai gevonden en I’m on a roll baby! Werk jij ook vanuit huis?

Slim Thuiswerken