Ja, je leest het goed. Al na een paar weken begon ik te merken dat mijn ogen echt achteruit gingen. Ik kon verkeersborden niet meer goed lezen, ondertiteling op tv werd steeds onduidelijker en dat terwijl ik nog niet zo heel lang geleden een nieuwe bril had op laten meten. Wat schijnt nou? Het komt door de zwangerschap!

Nou moet je niet gaan denken dat de kleine meid in mijn buik mijn ogen slecht maakt. Want dat is zeker niet het geval. Maar door het zwangerschapshormoon in mijn lichaam word in mijn geval mijn zicht slechter. Er zijn ook dames die juist claimen beter te kunnen zien tijdens hun zwangerschap. Maar dit verschilt echt per vrouw. Helaas heb ik de pech dat mijn ogen aan het verslechteren zijn. Gelukkig kan dit tijdelijk zijn en na de bevalling weer terug gaan naar normaal. Toch heb ik voor de grap even een oogmeting laten doen. En ja hoor, een halve punt (0,5) achteruit!

Nou laten veel zwangere dames het even voor wat het is. Maar persoonlijk kan ik daar echt niet tegen. Het is gewoon ook gevaarlijk op de weg, vooral savonds als het wat donkerder is krijg ik echt moeite met het lezen van verkeersborden. Ik was daarom erg blij dat ik bij VisionsDirect.nl een mooie bril kon uitzoeken op sterkte zodat ik hiermee mooi de rest van mijn zwangerschap scherp kan zien.

Ik koos voor het model genaamd Kate. Dit model is vrij simpel en past echt overal bij. Het frame is van plastic en heeft een bruinig schildpad motief. Het model doet me een beetje denken aan de Wayfarer. Het model Kate is ook nog eens niet zo duur. Voor slechts €44,99 krijg je hem thuis gestuurd inclusief glazen op sterkte! Geen geld toch, zo ben je gelijk van de slechtere ogen af tijdens je zwangerschap. Mocht je toevallig ook nog een nieuwe bril zoeken, met de code UNBOXING10 krijg je nog eens 10% korting op alle lenzen en brillen.

Heb jij wel eens gehoord van slechtere ogen tijdens de zwangerschap?

Handtekening Jamey