Ongeveer een derde van ons leven brengen we slapend door. Van je slaapkamer een droomplekje maken is daarom eigenlijk toch wel een must. En toch is dat vaak een ondergeschoven kindje. Over kindjes gesproken… in die kamers heb ik altijd wel veel bloed zweet en tranen gestopt. Maar daarover later meer!
Ongeveer een jaar geleden zijn we verhuisd en beetje bij beetje pakken we alle ruimtes aan. Van onze slaapkamer die oase van rust maken wat ik zo graag wil, vind ik lastig. Ik snuffelde daarom eens rond en deed een hoop ideeën op. Over items en kleuren die echt niet mogen ontbreken bijvoorbeeld. Deze wil ik graag met je delen.

Slaapkamer trends voor 2017

Af en toe is het bijna niet bij te benen, ben je in 2016 helemaal hip met marmeren elementen in je interieur is het 2017 hier helemaal mee gedaan. Gelukkig zijn er toch trends die mee mochten naar dit jaar. De Scandinavische look bijvoorbeeld lijkt nooit helemaal uit te gaan. Het rustgevende wat hiervan uitgaat, is natuurlijk perfect voor een slaapkamer. Wil je iets meer pit, ga dan voor een stoer en robuust statement item zoals een bijzondere lamp. En voor denim. Om precies te zijn grijsblauw. Als accentmuur bijvoorbeeld. Je maakt het helemaal af met wat terracotta accessoires. Het suffe bloempot imago wat deze kleur heeft, wordt definitief afgeschud.

Sommige trends staan lijnrecht tegenover elkaar, maar hier en daar vullen ze elkaar toch lekker aan. De bohemian style wat je veel in kleding zag afgelopen jaren, zet zich door naar het interieur. Laat nou de eerder genoemde aardse kleur terracotta ook hier perfect bij passen. Dit alles top je af met planten! Want ja ook die mogen weer in 2017. En passen overal bij. Wist je trouwens dat Aloë Vera ’s nachts zuurstof afgeeft? Bij uitstek geschikt voor een heerlijke diepe slaap dus. Al dat moois ziet er dan ongeveer zo uit:


Grijsblauw doet het goed als accentmuur


Een plant geeft sfeer


Een stoere en industriële lamp

Een kinderkamer richt je in 2017 zo in

Ook in de kinderkamer zijn de nodige trends te spotten. De monochrome combinatie van zwart en wit zullen we nog wel even blijven zien vermoed ik. Combineer het eens met okergeel of juist een poederig kleurtje als blush. Als reactie op deze trend zie je dat een lekker fel kleurtje weer mag. Kies dan bij voorkeur 1 of maar enkele items in een knalkleur en style dit af met wit of de wat rustigere kleurtjes. Denk ook eens out of the box. Het is en blijft een kinderkamer, maar dat wil niet zeggen dat je er geen stoere koperen lamp kunt ophangen bijvoorbeeld.

Denk je bij het inrichten van de kinderkamer ook aan de toekomst?! Doen wij in de regel heel wat jaartjes met een bed, voor kinderen geldt dit helaas niet. In een mum van tijd vliegt een wiegje, ledikant, kinderbedje en later misschien zelfs wel een (half)hoogslaper er doorheen. Overweeg een Lifetime bed. Deze kun je ombouwen van kinderbed naar hoogslaper en zelfs naar een stapelbed.

Hou de basis dus basic en pak uit met een leuk behangetje of een krijtbord muur bijvoorbeeld. Ga voor kussens of een vloerkleedje met een geometrisch printje, op en top 2017.

Een Flexa bed in de knalkleur geel

Gave krijtbord muur


De kunst van het combineren

Een showroomkamer helemaal volgens de nieuwste trends is leuk, maar je eigen stempel erop drukken nog leuker. Dit geldt voor elke kamer die je inricht. Struin Marktplaats of de plaatselijke rommelmarkt af. Gebruik iets uit je jeugd. Of ga lekker zelf aan de slag. Combineer en geef sfeer! Heb je meteen een mooi verhaal.

Liefs,

Mary-Lou