Een van de belangrijkste dingen voor het creëren van sfeer in een huis of kamer is verlichting. Vandaag wil ik jullie graag een paar ideeën meegeven om je huis te voorzien van goede verlichting. Kijk je mee?

Verlichting voor binnen is ontzettend belangrijk. Ze kunnen namelijk een ruimte helemaal maken, maar wanneer je niet het juiste licht gebruikt ook verknallen. Het is daarom belangrijk om te kijken naar de ruimte en wat voor een sfeer je hier wilt creëren. In een badkamer wil je namelijk wat feller licht en in de slaapkamer misschien juist wel een romantischer licht.

shutterstock_454170640

In ons eigen huis hebben we gekozen voor een vaste plafond lamp met een diffuser met daarin een fel witte lamp. Maar omdat we die niet altijd aan willen hebben staan wanneer we bijvoorbeeld een filmpje kijken hebben we ook twee staande lampen met dimlicht in de woonkamer staan. Zo kun je alle kanten op.

shutterstock_167794283

Iets wat op dit moment helemaal een rage is zijn de Philips Hue lampen. Met de Hue app kun je namelijk via je tablet of smartphone de verlichting bedienen in elke ruimte van je huis. Zo kun je de kleur van het licht aanpassen of juist de lampen dimmen. Perfect dus om je huis te voorzien van sfeerverlichting. Een startersset is niet heel goedkoop, maar doordat de lampen duurzaam zijn kun je er wel erg lang mee doen. Een startersset kost bij Lampen Online €174,99.

hue_philips_3 sfeerverlichting

Persoonlijk ben ik echt een voorstander van meerdere tafel lampjes of wandverlichting in een kamer. Zo hoef je niet altijd de “grote” verlichting in een kamer aan te zetten maar kun je wel makkelijk sfeer creëren. Wanneer je ook nog eens met dimmers werkt is het helemaal makkelijk om die sfeer per gelegenheid in te regelen.

Hopelijk heb je wat aan mijn tips en kan ook jij heerlijk genieten van de perfecte sfeerverlichting in huis!

Nieuwehandtekening

Foto’s van Shutterstock