Een dag én nachtverzorging die gemaakt is van 100% natuurlijke producten? Dat klinkt toch geweldig? Ik mocht de dag en nachtcrème van Self proberen. Benieuwd? Lees dan snel verder!

Self is in beautyland nog niet heel erg bekend hoewel ze wel in 2016 de Pure Beauty Award hebben gewonnen met hun All Day Dreamer Day Creamer. Zonde als je het mij vraagt! Want alleen de verpakking is to die for! Zoals ik al zei ontving ik de dag en de nacht crème. En na alle goede verhalen te hebben gelezen op de website kon ik niet wachten om het eens uitgebreid te testen.

Het merk Self komt uit België en bestaat uit een simpele maar effectieve collectie huidverzorgingsproducten. Ze hebben naast de dag en nachtcrème ook een aantal scrubs, reinigers, body butter en een body wash. Alle producten zijn gemaakt van 100% natuurlijke producten. Dit zie je dus onder andere terug in de ingrediënten lijst. Hier zit dan bijvoorbeeld kokosolie, macadamia, arganolie en zelfs mandarijn in. Ook zijn alle producten vrij van parabenen en andere chemische stoffen. En om het af te maken hebben ze de producten ook niet getest op dieren! Goed initiatief als je het mij vraagt!

Wat mij ook enorm aansprak aan Self is de verpakking. Ik heb het al vaker gezegd, ik ben echt een sucker voor verpakkingen. De prachtige glazen potjes met de houten deksel van Self is dan ook echt iets waar ik van houd. Daarnaast is het allemaal roze, wat wil je nog meer!

De dagcrème trekt erg snel in. Iets wat ik zelf heel erg fijn vind in een dagcrème. Qua geur is de crème lekker fris. Ik moest er wel een beetje aan wennen aan de geur maar na twee dagen gebruiken was ik er al helemaal aan gewend. Ik vind het wat lastig omschrijven maar het deed me een beetje denken aan een fruit die ik ooit in Thailand heb gegeten maar de naam niet meer van weet. Even wennen maar zeker wel lekker.

De nachtcrème is iets dikker voor mijn gevoel. En dat vind ik ook helemaal niet vervelend. Mijn huid komt echt te kort zo met dat koude weer en kan daarom ’s nachts echt wel een boost gebruiken!

Ik ben erg blij met mijn nieuwe huidverzorging producten van Self en houd deze dan ook zeker in mijn routine. Wat vind jij van de uitstraling van Self?

Handtekening Jamey