Met het prachtige weer komen de blote benen ook weer naar buiten. Waar kies jij dan voor? Scheren, harsen of heb je het laten laseren? Ik vertel je over de mogelijkheden en mijn ervaringen. Lees je mee?

Scheren

De meest bekende manier van ontharen is toch wel scheren. En in principe doe ik dit ook het vaakst. Gewoon even snel tijdens het douchen en alles is weer klaar voor zonlicht. Ik betrap mezelf er regelmatig op dat ik toch op en neer ga met het scheermesje. Lekker nutteloze informatie zou je misschien denken, maar sinds kort heeft Wilkinson een nieuw scheermesje uitgebracht waarmee je dus op en neer kunt scheren! Namelijk de Wilkinson Sword Intuition F.A.B. Ik heb hem getest en ben er zeker over te spreken. Vooral voor je benen is het echt een uitkomst. Zo ben je nog sneller klaar!

Harsen

Tja, je moet ervan houden. Ik blijf het een pijnlijke bedoeling vinden. Met een warme hars word het deel wat je wilt ontharen ingesmeerd. Vervolgens trekken ze het er met een rotvaart weer van af en weg zijn je haren. Helaas is het voor mij niet zo fijn omdat ik verschillende kleine eczeem plekjes op mijn benen heb waardoor dit extra pijnlijk is.

Laseren

Dit staat al een poosje op mijn verlang/to do lijstje. Ik heb zelf een Smooth Skin Gold IPL-apparaat. Maar het is een enorm rotwerk om je benen volledig te ontharen hiermee. Het is namelijk niet in 10 minuten gedaan. Per keer ben je toch echt wel een uurtje zoet. Daarom wil ik het heel erg graag professioneel laten doen. Maar dit is behoorlijk kostbaar. Daarnaast vind ik het ook wel erg spannend om te laten doen. Gaat het pijn doen? Zie je gelijk resultaat? En zo komen er nog wel veel meer vragen in mij op. Maarrrrr houdt mijn Instagram in de gaten want binnenkort ga ik beginnen met het laten behandelen van mijn oksels bij Fine Laser Clinic in Amersfoort!

TIP: Bij Fine Laser Clinic hebben ze een gratis proefbehandeling. Dus twijfel je nog? Of vind je het net als mij spannend? Maak dan zeker een afspraak voor een proefbehandeling.

Ik heb zelf niet de makkelijkste benen om te ontharen, daarnaast ben ik ook overgevoelig voor ontharing crème geworden. Heb jij ook ontharing strugles? En hoe heb jij dit opgelost? Laat het weten in de comments!

Handtekening Jamey