scandinavisch interieur 45

Onlangs ben ik verhuisd naar het prachtig groene Groesbeek. We zijn al een poosje bezig om ons huisje van top tot teen mooi in te richten en vandaag wil ik jullie hier graag meer over vertellen. Kijk je mee?

Bram en ik hebben qua interieur twee totaal verschillende stijlen. Ik houd van strak, minimaal, modern en lichte, en Bram juist van de donkere kleuren, mannelijke meubels en vooral “nuttige” dingen. Gelukkig hebben we een “gezamenlijke” interieur stijl gevonden waar we beide gelukkig van werden. Namelijk een Scandinavisch interieur.

Scandinavisch Interieur

Scandinavisch interieur 4

Wat heel herkenbaar is voor de Scandinavische manier van wonen is eenvoud, rust, functionaliteit en minimalisme. Je kent het spreekwoord Less is more vast wel. Past dus echt bij ons! Het minimalistische en de rustige uitstraling zorgt er voor dat ik ook rust in mijn hoofd heb als ik thuis ben. We leven beide een vrij hectisch en druk leven en vinden het daarom wel heel fijn om in een rustige omgeving thuis te komen. Voor sommigen oogt het misschien wat klinisch wit, maar voor mij is dit echt een manier om rust in huis te halen.

Toch ben ik ook erg van de accessoires. Ik houd er wel van om het een beetje knus en gezellig te houden in huis. Daarom zie je ook wel veel (geur) kaarsen terug in ons huis. Ook ben ik zelf erg fan van koperen accessoires. Helaas heb ik hier Bram nog niet helemaal van overtuigd (maar wat niet is kan nog komen!).

Scandinavisch interieur 3

Ons huis is best ruim (voor 2 personen) en heeft veel ramen wat voor lekker veel licht zorgt. Het zitgedeelte is in een soort van nisje. Daarom wilden wij ook dolgraag een hoekbank. Wij hebben gekozen voor een redelijk rustige bank die echt perfect is om lang uit op te liggen. Zoals je kan zien zijn de kleuren die je hier terugziet weer wit en grijs tinten. De salontafel heb ik gehaald bij de Riverdale outlet in Duiven. Ook hier zie je de typische Scandinavische “pootjes” terug. Weliswaar een iets andere kleur maar het past perfect bij wat wij mooi vinden. Door toch een dienblad te gebruiken op de salontafel heb ik toch weer een beetje van mijn accessoires drang terug kunnen laten komen in het interieur.

Scandinavisch interieur 2

Lekker relaxen is voor ons erg belangrijk. Het zal je dan ook vast niet verbazen als ik vertel dat wij met enige regelmaat lekker op de bank hangen met zijn tweeën om een goede film te kijken. Een goed tv meubel was dus wel een must. Zoals ik al zei is functionaliteit voor Bram erg belangrijk. Denk daarbij aan kastruimte, ruimte voor de DVD speler en ruimte om kabels mooi weg te werken. Het Tv-meubel Alaska viel dus perfect in de smaak bij ons. Het is een mooi minimalistisch meubel met toch nog voldoende opbergruimte. We kregen het Tv-meubel binnen als bouwpakket maar gelukkig zijn wij inmiddels ervaren klussers. Na ongeveer anderhalf uur hadden wij het meubel in elkaar gezet en op zijn plek.

Scandinavisch interieur 1

We zijn er nog lang niet, er moet nog zat gebeuren in het huis. Maar het is een enorme kick om te zien dat alles nu een beetje op zijn plek valt en de verschillende stijlen een harmonie beginnen te vormen. Het belangrijkste is dat je gewoon samen op een rijtje zet wat je wel en niet mooi vindt en daar dan een passende interieur stijl bij zoekt. Wat ons ook erg geholpen heeft was gewoon lekker naar woonwinkels toe gaan en kijken welke stijlen je mooi vindt. Zo krijg je beide een beter beeld bij wat er bij jullie past.

Ik ben erg benieuwd wat jullie van ons nieuwe huisje vinden!

Nieuwehandtekening