Toen ik de Breakzy leerde kennen, werd ik gelijk enthousiast. Hiermee kun je plekjes uitzoeken om te stoppen wanneer je op reis bent en dit lijkt mij ideaal! Zelf zijn wij net terug van vakantie, dus dit was de ideale tijd om Breakzy te testen. In dit artikel lees je er alles over en over mijn persoonlijke ervaring.

Wat is Breakzy

Breakzy verzamelt de leukste stopplekken onderweg in Europa, zodat je niet vastzit aan alleen maar tankstations om te stoppen. Het kan juist zo fijn zijn om even een momentje rust te nemen en dit is niet zo fijn bij een druk tankstation. Wat wel zo fijn is, is dat je kunt sorteren op jouw gewenste stopplek. Denk dan bijvoorbeeld aan een plek waar je lekker kunt eten, waar een speeltuin is of een verschoonruimte voor je kindje. De plekken zijn door de medewerkers van Breakzy zelf ontdekt, wat het extra leuk maakt om deze ook zelf te ontdekken. Je kunt je reis plannen via de website.

Cadeautjes voor onderweg

Soms kan het een hele uitdaging zijn om je kids rustig te houden op de achterbank, ook daar heeft Breakzy leuke dingen voor bedacht. Breakzy heeft namelijk een eigen webshop met allerlei leuke en handige producten. Zo hebben ze bijvoorbeeld de Breakzy Zak, waar diverse kleine verassingen in zitten. Zo kun je bijvoorbeeld ieder uur of iedere 100 kilometer een cadeautje aan je kindjes geven. Daarnaast hebben ze op de webshop ook vele functionele producten, zoals koeltassen en picknickdekens. Kortom: alles voor een prettige reis!

Mijn ervaring met Breakzy

En dan nu mijn ervaring met Breakzy! Tijdens onze roadtrip hebben wij gekozen om ’s nachts weg te rijden. Dit hebben we gedaan zodat Noè nog even lekker kon slapen en geen last zou hebben van een gebroken nacht. Het was voor ons wel een beetje pittig, maar gelukkig konden we om en om rijden. Voor vertrek hebben wij op Breakzy uitgebreid gekeken waar de leukste stops waren voor ons. Al snel kwamen wij uit op Lac Kir bij Dijon (Frankrijk). We zouden daar uitkomen rond zonsopkomst, maar helaas hadden we iets te veel pauze genomen onderweg (we vielen namelijk beide rond 6 uur bijna in slaap tijdens het rijden dus zijn we even tussendoor gestopt voor een half uur power nap) en kwamen we later aan dan gepland.

Lac Kir

Lac kir is echt een geweldige plek om even je benen te strekken. Het is een mooi meer waar je lekker aan kunt liggen met je handdoekje, maar ook even kunt wandelen. Wij besloten om gelijk even de drone de lucht in te laten en het uitzicht vast te leggen. Het was ook perfect voor ons qua locatie want we hoefde enkel van de snelweg af. Echt een aanrader dus wanneer je onderweg bent naar Zuid-Frankrijk of Spanje!

Heb je een Android telefoon? Dan kun je de gratis app al downloaden en gebruikmaken van de in-de-buurt-functie. Die laat vanaf je locatie alle leuke stopplekken bij jou in de buurt zien. Bovendien kun je dan zelf ook gave stopplekken toevoegen. Breakzy is gemaakt voor reizigers, door reizigers wat betekent dat ze altijd op zoek zijn naar tips van andere vakantiegangers. De app voor iPhone wordt binnenkort verwacht.

Ik ben echt fan van de app, sterker nog. Ik heb inmiddels tijdens onze roadtrip al meer leuke plekken ontdekt! Ken jij Breakzy al?