Eind juli zijn mijn zusje en haar vriend begonnen aan hun Roadtrip door Florida. Vroeger zijn mijn zusje (Eylish) en ik hier al eens geweest. Omdat zij en haar vriend (Michael) zo veel leuke dingen hebben gezien en gedaan besloten ze ons mee te nemen op hun reis middels deze Roadtrip Diary. Lees je mee?

Dag 1: We vertrekken vanaf Schiphol. Het geeft altijd weer een heerlijk gevoel om de vertrekhal binnen te stappen. Het betekent maar één ding, vakantie! We hebben een directe vlucht met Tui Fly naar Orlando, Florida. Na een vlucht van ongeveer 9 uur komen we daar aan. De Verenigde Staten staan bekend om hun strenge immigratiebeleid en grenscontroles. Dit was ook te merken bij onze reis. Vooraf moesten we een ESTA aanvragen. Dit is een vakantievisum. Daarnaast werden we bij de douane in Orlando streng ondervraagd (onder andere met wie wij reisden, wie de reis betaald heeft etc.). De douanebeambten waren overigens wel erg vriendelijk. Nadat we door de controles heen waren, gingen we onze huurauto ophalen bij het vliegveld. Eenmaal aangemeld werd ons verteld dat we uit een rij van ongeveer 30 auto’s eentje uit mochten kiezen. Erg leuk om zo je auto uit te mogen kiezen! Wij hebben gekozen voor een Hyundai Sonata. Een erg ruime auto die erg soepel rijdt (uiteraard automaat). Vervolgens zijn we met de auto naar het eerste hotel gereden, Clarionn Inn Conference Centre, Orlando. Hier overnachten wij de drie komende nachten. Nadat we hebben ingecheckt hebben we de omgeving verkend, gegeten en uiteraard zijn we naar een van de vele malls gegaan. Strijdend tegen de jetlag (tijdsverschil met Nederland is zes uur) hebben we het hier tot 22:00 uur lokale tijd volgehouden. Snel terug naar het hotel om te gaan slapen.

01 roadtrip diary florida

02 roadtrip diary florida

Dag 2: Het is heerlijk weer (zo’n 35 graden, het zonnetje schijnt volop). Ideaal om de dag door te brengen in de Disney waterparken (Blizzard Beach Water Park en Typhoon Lagoon Water Park). Voor omgerekend ongeveer 55 euro per persoon kan je een hele dag genieten in beide parken. Het parkeren is gelukkig gratis. Het Blizzard park is meer gericht op kinderen tot ongeveer 12 jaar. Het Typhoon Lagoon park paste daarom beter bij ons. De attracties zijn allemaal een stuk heftiger en erg uitdagend. Hier hebben wij dan ook het grootste gedeelte van de dag doorgebracht.

03 roadtrip

05 roadtrip

Dag 3: In de Verenigde Staten is het een hot topic met de verkiezingen in aantocht, maar wij hebben er nog even gebruik van gemaakt: het schieten op een schietbaan. Voor ongeveer 90 euro hebben wij zo’n 2 uur geschoten in een shooting range in Orlando. Dit deden wij met een handgeweer (9mm) en een rifle. Erg opmerkelijk hoe makkelijk je hier toegang tot krijgt. De wapens liggen er gewoon in de winkel, welke je allemaal uit mag proberen. Duur vonden wij het niet, wel super vet!

Dag 4: Na drie overnachtingen in Orlando is het nu tijd voor onze volgende bestemming; St. Augustine. Een klein dorpje in het noordoosten van Florida, in het verleden gesticht door Spanjaarden. Dit is terug te zien in de architectuur. Nadat we hebben ingecheckt in het hotel voor twee nachten, zijn we naar het strand gegaan. Hierbij hebben wij genoten van de relatieve rust. Vervolgens nog even het zwembad ingedoken bij het hotel. Omdat we de eerdere dagen elke keer redelijk gezond en bewust hebben gegeten, vonden we het nu tijd voor een fastfood avondmaal. KFC it is. Bizar hoe de “typische” Amerikaan zich soms vergrijpt aan alles wat los en vast zit in zo’n fastfoodrestaurant en hiermee het vooroordeel bevestigt. Onze porties hebben we niet volledig op kunnen eten. Een refill van de frisdrank is standaard. Vervolgens hebben we een wandeling gemaakt door het pittoreske centrum van St. Augustine. Prachtige huisjes, restaurants en kerken welke een leuke en gezellige sfeer brengen in het centrum.

06 roadtrip

Dag 5: Vandaag de tijd om de omgeving te verkennen. Hierbij zijn wij opnieuw in een mall beland. Natuurlijk weer shoppen. Na een lange middag nog even het zwembad ingedoken. Vervolgens klaargemaakt om te gaan dineren in het mooie centrum. We zijn uitgekomen bij een prachtig restaurant, gelegen aan de rand van het centrum. Een binnenplaats met mooie bomen, aangekleed met leuke verlichting. Een romantische plek waar wij heerlijk hebben gegeten (en gedronken). Na het eten nog een klein rondje gelopen en terug naar het hotel. Morgen trekken we verder naar het zuiden.

Dag 6: Opnieuw de koffers inpakken. Vandaag rijden we naar Titusville. Een klein stadje aan de oostkust van Florida. Na een rit van ongeveer anderhalf uur komen we aan bij het hotel. Omdat het nog wat vroeg is, hebben we hier onze koffers achtergelaten en zijn we naar het Kennedy Space Center gegaan. Voor zo’n 50 euro per persoon kom je alles te weten over de NASA en alles wat daarmee te maken heeft. Het is deze dag erg heet, waardoor we al snel gebruik maakten van de tour per bus (uiteraard met airco). Na een interessante tour van zo’n 3 uur en nog een tijd in het park rondgelopen te hebben, is het tijd om terug te keren naar het hotel om in te checken en te gaan eten. Opzoek naar een leuk restaurant stappen we de auto in. We komen erachter dat de meeste restaurants sea food serveert, hetgeen waar wij niet zo van houden. Uiteindelijk komen we uit bij het steak house, gelegen bij het hotel. Hier hebben wij heerlijk gegeten en zijn wij uitstekend bediend.

07 roadtrip

image1

Dag 7: Vandaag brengen wij een bezoek aan Daytona Beach, bekend om de races die daar op het circuit worden gehouden. Omdat dit erg commercieel (en dus duur is), gaan wij lekker richting het strand. Na een paar uurtjes brengen we ook daar uiteraard bezoek aan een mall. Na een tijdje besluiten wij terug te keren naar het hotel waar wij even lekker het zwembad in duiken. Omdat het avondeten de vorige dag zo goed is bevallen, besluiten we opnieuw daar te gaan eten. Vandaag op tijd naar bed, morgen reizen we af naar Miami Beach, een rit van zo’n 4 uur.

Dag 8: Vroeg de auto in, waarna we rond 13:00 uur ongeveer arriveren in Miami. Om uiteindelijk bij ons hotel uit te komen, wordt ons geduld goed op de proef gesteld. Het is erg druk in de stad. Uiteindelijk komen we bij het hotel aan, een beach resort. Alles is groot, zoals we verwacht hadden. Het hotel heeft een piccolo, kent een groot zwembad, gelegen direct aan het strand etc. Bij het inchecken wordt ons vermeld dat een service fee verplicht betaald moet worden. Dit is een fee voor het gebruik van de WiFi (het bereik om de kamer was erg slecht), gratis handdoeken bij het zwembad/strand en nog wat algemene zaken. Uiteindelijk zo’n 25 dollar per nacht. De auto staat even verderop geparkeerd. In tegenstelling tot andere hotels, moet je hier natuurlijk ook voor betalen (het is Miami hé). Niet mis, 30 dollar per nacht. Al met al wordt het zo een prijzig verblijf in Miami. Omdat ons humeur hierdoor niet opperbest is, besluiten we even de stad te gaan verkennen en te gaan shoppen. Laat in de avond komen wij weer terug.

09 roadtrip

Dag 9: De Everglades (een nationaal park, ter grootte van ongeveer Utrecht en Gelderland samen) ligt op ongeveer dezelfde hoogte als Miami. Omdat we de stad eigenlijk niet heel interessant vinden en de mensen in Miami ons meer tegenstaan dan gastvrij ontvangen, besluiten we daarheen te gaan. Eylish heeft vorige keer dat ze in Florida was een airboat tocht gemaakt. Dit willen wij nu weer doen. We komen uit bij een alligator farm. Hier kopen wij tickets voor een airboat ride. De ride was leuk, maar erg kort voor de prijs die je ervoor betaalt. Vervolgens besluiten we verder op zoek te gaan naar nog zo’n ride. Uiteindelijk keren we terug naar Miami omdat het weer belabberd slecht is geworden (extreme onweer, waardoor het onveilig is het water op te gaan).

Dag 10: We vertrekken uit Miami en gaan naar de westkust van Flordia, Fort Myers. Wat ons betreft op dat moment het paradijs. Geen bizar hoge prijzen voor alles wat los en vast zit, geen mensen met kapsones. Het is hier heerlijk rustig en de mensen zijn super vriendelijk. We hebben een leuk hotel waar we geen fees en parkeerkosten hoeven te betalen. Omdat de reis even geduurd heeft, besluiten we lekker op het strand te gaan liggen. Of het regelmatig voorkomt of niet weten we niet, maar we hebben hier op zo’n 30 meter van het strand dolfijnen gespot. ’s Avonds gaan we het stadje in, waar het gezellig druk is. Het is een mooi centrum, gelegen aan het strand. We eten heerlijk bij een leuk restaurant. Na een hapje en drankje verkennen we het stadje verder en keren we terug naar het hotel.

10

Dag 11: Vandaag bezoeken we een van de toeristische hotspots van Fort Myers, de tuinen van de familie van Thomas Edison (bekend van de vele uitvindingen). In de tuinen, gelegen naast het bijbehorende museum, zijn alle creaties en gebouwen in goede, maar historische staat tentoongesteld. Aangevuld met prachtige bomen en andere bezienswaardigheden was dit een prima locatie om de middag door te brengen. Duur was het niet. Eenmaal terug gekomen bij ons hotel, rusten we heerlijk uit op het strand, de zee en natuurlijk even in het zwembad. ’s Avonds lekker uiteten geweest in het stadje.

11 roadtrip Florida

Dag 12 en 13: Fort Myers laten we achter ons liggen en rijden weer richting het noorden, St. Petersburg is onze volgende bestemming. Volgens de omschrijvingen op internet zou het een mooie omgeving zijn. Wellicht hebben we de verkeerde keuzes ter plaatse gemaakt, want wij hebben het niet gezien. Mogelijk veroorzaakt door ons fantastisch verblijf in Fort Myers. Het weer was ook niet bepaald wat we gehoopt hadden. Dit draagt natuurlijk ook bij aan hoe je een bestemming ervaart. Wij hebben de twee dagen ons hier voornamelijk bezig gehouden met shoppen, sight seeing (waaronder Clearwater en Tempa) en lekker uitrusten.

Dag 14: Vanaf onze regenachtige voorlaatste bestemming vertrekken we lekker vroeg naar Orlando. Hier hebben wij nog twee dagen te gaan. Omdat we de vakantie goed willen afsluiten, hebben we besloten om de voorlaatste dag in Universal Studios door te brengen. Het weer is een stuk beter, dus we hebben er zin in! Op nog geen 10 minuten rijden van ons hotel is dit entertainmentpark te vinden. Een gigantische parkeergarage toont al aan dat het gigantisch moet zijn. En dat was het! De tickets zijn erg prijzig (omgerekend hebben wij er zo’n 110 euro per persoon voor betaald), maar dit was het zeker waard. Een geweldige afwisseling van spectaculaire shows en spannende attracties, allemaal gekenmerkt door filmscenes die iedereen kent. Bij de kassa kregen we de optie om ons ticket te combineren met een ander aangrenzend park waar onder andere Harry Potter attracties zijn. Dit hebben we niet gedaan. Gelukkig maar achteraf, want we hebben vanaf het begin tot sluitingstijd genoten van al het spannends in Universal Studios park.

12 roadtrip Florida

14 roadtrip

15 roadtrip

 

Dag 15: Vandaag vertrekken we vanuit Florida weer terug naar Amsterdam. We rijden naar het vliegveld, een rit van een klein uurtje. Ongeveer halverwege komt Eylish erachter dat ze haar sieraden in het hotel is vergeten. Onze vakantie duurt maar voort… Na een kleine omweg komen we alsnog op tijd aan op het vliegveld. Auto inleveren (ruim 2700 kilometer mee gereden) en in-checken. Het zit er helaas weer op. Na een tussenstop in onze ‘geliefde wereldstad’ Miami komen we zo’n 13 uur later aan in Amsterdam. Bah, wat is het hier koud. Snel de volgende reis plannen!

17 roadtrip florida

Eylish en Michael hebben het heerlijk gehad, vanalles gezien en leuke dingen gedaan! Ben jij ook wel eens in Florida geweest?