Een roadtrip maken is natuurlijk super gaaf maar er komt wel veel werk bij kijken. Het is belangrijk goed voorbereid op reis te gaan. Daarom deel ik deze checklist die je moet afvinken voordat je op een roadtrip gaat.

Gebruik een goede paklijst

Bij een roadtrip heb je vaak genoeg ruimte om veel mee te nemen dus kun je maar beter goed voorbereid zijn. Ik heb soms alleen dat ik doorsla en de hele kofferbak gooi met onzin dus daarom is het handig om een goede paklijst aan te houden. Een paklijst zorgt ervoor dat je belangrijke spullen niet vergeet en dat je ook niet teveel mee neemt op reis.

Zorg dat de auto gecontroleerd is

Voordat je vertrekt is het handig om de hele auto nog even te controleren. Is de bandenspanning nog goed en is het profiel van de banden nog goed genoeg? Mocht er iets nodig zijn dan kun je dit nog laten maken als je een aantal dagen van te voren deze controle even doet.

Neem alle autopapieren en verzekeringspapieren mee

Het is altijd aan te raden alle autopapieren en informatie mee te nemen. Vergeet ook niet om vooraf een autoverzekering af te sluiten.Een autoverzekering afsluiten is zo gebeurt en ook ontzettend belangrijk. Online kun je makkelijk autoverzekeringen berekenen. Zo weet je zeker dat je goed voorbereid onderweg gaat en niet te veel betaald. Vergeet vervolgens niet je groene kaart mee te nemen.

Navigatie is altijd belangrijk

Zonder navigatie rijden is een hele uitdaging. Het is daarom aan te raden navigatie mee te nemen en anders kun je de app Maps.me goed gebruiken. Je moet dan wel van te voren met internet de landen downloaden die je nodig hebt.

Zorg dat je genoeg eten & drinken hebt

Tijdens een roadtrip ben je vaak op pad en het is daarom handig om een noodvoorraad aan eten & drinken in de auto te hebben. Je kunt altijd in een file terecht komen en dan is een noodvoorraad eten en drinken heel erg handig.

Goede muziek!

Een echte roadtrip kun je natuurlijk niet maken zonder de aanwezigheid van goede muziek. Dus maak een gave afspeellijst of neem genoeg cd’s mee om de hele rit te overleven. Mocht je je telefoon hiervoor gebruiken zorg dan dat je je spotify lijst voor vertrek download zodat je geen internet nodig hebt.

Wij gaan deze zomer met ons kleintje een roodtrip naar Spanje maken. Waar zou jij graag een roadtrip maken?

Handtekening Jamey