Voordeur melding Ring Jamey

Ding Dong, daar gaat de deurbel weer. Precies op het moment dat Noé eindelijk even ligt te slapen. Of de buurjongen die even wilt spelen met Noé (ja dat begint nu ook al!). Die deurbel gaat regelmatig op de meest onhandige tijden af. Maar dat is nu verleden tijd! We hebben namelijk een Ring Video Doorbell!

Ding Dong, Ring Video Doorbell!

De deurbel die wij in ons huis hebben is behoorlijk hard van geluid. En hoewel je hem met een schakelaar uit kan zitten doe ik dit eigenlijk nooit. Het gebeurt me veel te vaak dat ik dan net even boven ben of ergens helemaal in zit en daardoor de postbode mis. En die komt hier best vaak. Maar door de Ring Video Doorbell 2 is dit nu verleden tijd. Zelf wanneer ik niet thuis ben kan ik zien wie er aan de deur staat. Een stukje veiligheid maar ook gemak voor wanneer we op vakantie zijn bijvoorbeeld!

Ring Video Doorbell 2 en Chime pro

Wat is de Ring Video Doorbell 2

De Ring Video Doorbell 2 is een handig apparaatje dat eigenlijk je gewone deurbel en beveiligingscamera zou kunnen vervangen. De RVD2 heeft namelijk een bewegingssensor en de optie op een gesprek te voeren met wie er aan de deur staat. Wanneer bijvoorbeeld de postbode aan de deur staat en ik niet thuis ben. Ik kan dan gewoon instructies geven over waar hij het pakketje mag neerzetten. Scheelt mij weer een rit naar het afhaalpunt! Of wanneer de buurjongen voor de deur staat om met Noé te spelen en ze bijvoorbeeld op bed ligt. Noé hoeft de deurbel dan niet te horen want door de melding die ik krijg op mijn telefoon hoeft niet het hele huis wakker gebeld te worden.

Ring Video Doorbell 2 bij binnenkomst

Voordeur motion detection Ring Jamey

Nu dacht ik dat zo’n video deurbel echt gelijk een rib uit mijn lijf zou zijn. Maar gelukkig viel dit best mee. Ok, het is wel een investering. Maar eerlijk gezegd vind ik het de prijs helemaal waard. Ik weet namelijk ten alle tijden wie er aan mijn deur staat en dat geeft mij toch een extra veilig gevoel. En ook hoef ik niet iedere keer mijn pakketjes op te halen als ik weg ben want de postbode weet nu precies waar hij iets mag achterlaten. En staat er een verkoper aan de deur? Nou dan doe ik gewoon niet meer open haha. Nee grapje, zo erg ben ik nou ook weer niet. Maar het is wel enorm makkelijk to be honest.

Ring Video Doorbell 2

Geen “normale” deurbel meer?

Alleen geluid op je telefoon? Dat lijkt me nou ook niet handig als je telefoon bijvoorbeeld leeg is. Klopt dat is ook niet handig. Maar daarom is er de Chime Pro. Dit is een klein apparaatje dat je gewoon op de gewenste plek in het stopcontact steekt. Wanneer de bel dan gaat krijg je niet alleen een melding op je telefoon, maar ook gewoon een bel geluid in huis. En ligt de kleine te slapen, dan trek ik hem gewoon uit het stopcontact. Je kan er ook voor kiezen om de Ring Video Doorbell te installeren op je bestaande bel. Dan gaat je “oude” bel gewoon af binnenshuis. Maar voor ons was dit niet van toepassing omdat ik dat juist niet meer wilde.

Installeren is ook niet lastig. Ik ben zelf helemaal niet handig, maar je hoeft voor deze deurbel ook helemaal geen verstand van kabeltjes of iets te hebben. De Ring Video Doorbell werkt namelijk zowel als op stroom als op oplaadbare batterijen. Ideaal dus! Bram was er in totaal een kwartiertje mee bezig.

Ring Video Doorbell 2 bij vertrek

Het beeld overdag.

Ring Video Doorbell 2 nacht

Het beeld ’s nachts.

We hebben de Ring Video Doorbell 2 nu een aantal weken in gebruik en zijn echt ontzettend blij! De buurjongen die soms wel 4 keer per dag aan de deur staat moest wel even wennen. Want hoe kan het nou dat ik niet voor de deur sta maar wel kan laten weten dat Noé niet kan spelen. Dat is best gek toch haha! Maar zonder gekkigheid, ik ben echt enorm blij met. de deurbel. De postbodes vinden het ook enorm handig en ook voelt het ook veiliger doordat ik weet wie er voor mijn deur loopt (ook ’s nachts).

Heb jij ook al een Ring in huis?

Ring video doorbell 2