Essie Leather Collection

Vorige maand is de LE Essie Leather Collection van Rebecca Minkoff gelanceerd. Twee mini packs, waarvan één set met zachte pastel kleuren en de andere heeft wat donkere kleuren. Beide geven je nagels een leerachtige finish. Ik als groot nagellak liefhebber heb nog nooit dit soort lakken gebruikt. Vandaag laat ik jullie mijn swatches en review zien, kijk je mee!

Essie Leather Collection

Rebecca Minkoff over de LE Essie Leather Collection

Deze leer effect nagellak collectie is heel special voor mij, het is namelijk geïnspireerd door mijn fans. Ik koos 6 van mijn favoriete kleuren en maakte het tot mijn favoriete essie nagellakken.

Rebecca Minkoff is voornamelijk bekend om haar leren tassen en accessoires.

 

Essie Leather Collection

Essie Leather Collection

Essie Leather Collection

Essie – Bucket list

Is een turquoise kleurig lak, deze doet mij denken aan een kleur van Essie Blossom Dandy alleen is hierbij de finish totaal anders. Op de eerste twee foto’s laat ik de lak zien zoals hij is. Op de laatste foto heb ik een nail art met Bucket list gemaakt en over de kleur een top coat aangebracht. Deze kleur vind ik zowel met de leerachtige finish mooi als met een top coat. Je ziet het misschien niet maar de lak bevat hele fijne glitters. Met twee laagjes heb je een mooie dekking.

 

 

 

Essie Leather Collection

Essie Leather Collection

Essie Leather Collection

Essie – Cros-body heat

Is een paarse kleur met een vleugje taupe en bevat fijne zilveren shimmers. De shimmer was mooier geweest als hij meer zichtbaar was geweest. Deze kleur is vrij neutraal en heb hem op de laatste foto in een nail art verwerkt met een lila kleur ook uit deze collectie. Ook als zijn de flesjes een mini formaat, de kwaliteit van het kwastje is precies zoals je bij full size flesje bent gewent. Zoals op de close-up zie je goed het leereffect. Ook deze dekt mooi met twee dunne laagjes.

 

 

Essie Leather Collection

Essie Leather Collection

Essie – Push the envelope

Dit is de lichtste kleur uit de gehele collectie en één van de mooiste wat mij betreft. Het is een zacht lila kleur. De kleine zilveren shimmers vertalen zich hier in kleine grijze spikkels, waardoor het effect meer een steen is. Ook deze is zowel zonder als met een top coat erg mooi. Ook hier heb ik twee laagjes aangebracht.

Essie Leather Collection

Essie Leather Collection

Essie – In hot purse-uit

We zijn aangekomen bij de tweede set met drie donkere kleuren. Dit is een stoere donker blauwe kleur waar de blauwe shimmers veel meer tot hun recht komen zoals je ziet, met een top coat zijn ze nog beter zichtbaar. Met twee laagjes heb je een mooie dekking.

 

Essie Leather Collection

Essie Leather Collection

Essie Leather Collection

Essie – Tote-ally in love

Dit is een diep rode kleur die richting bordeaux gaat. Persoonlijk vind ik bij deze kleur hem mooie met een top coat. Ik vind hem zelf zonder top coat dof ogen, Deze rode tint is voornamelijk mooi voor de herfst en winter. Met top coat maakt deze mijn favoriet uit deze set. Met twee laagjes heb je een mooie dekking.

 

Essie Leather Collection

Essie Leather Collection

Essie Leather Collection

Essie – Back in the Saddle

Dit is een donker groene kleur die mij op dit moment echt doet denken aan een kerstboom. Ook in deze kleur zie je de shimmers erg goed en dan weer vooral met een top coat. Deze heeft een mooie dekking met twee laagjes.

Essie Leather Collection

Essie Leather Collection

Dit zijn natuurlijk super leuke verpakkingen en flesjes van essie en ideaal voor onder de kerstboom! Het leereffect zag ik in sommige lakken beter en mooier dan in andere, vooral in de rode vond ik hem iets wat dof ogen. Alle lakjes hebben zoals je van Essie mag verwachten een perfecte dekking met twee laagjes en de kwastje zijn super fijn! Mijn persoonlijke voor keur is wel echt het eerste setje met de lichte kleuren.

Essie Leather Collectie is per set verkrijgbaar bij Etos voor €14,99 per stuk

Voor welke set zou jij gaan?