Als er een artikel is waar mijn huisvrouwen hart harder van gaat kloppen, dan is het wel een draadloze stofzuiger. Het is op deze manier zo veel makkelijker om even snel de stofzuiger door het huis heen te halen, ideaal. In dit artikel review ik de Dyson V15 en vertel ik je over mijn bevindingen.

Dyson V15

Een van de bekendere producten van Dyson is toch wel de draadloze stofzuiger. Ze hebben nu een nieuwe variant uitgebracht, de Dyson V15. Ze noemen het zelf ook wel: de krachtigste, intelligente draadloze stofzuiger. Ik ben heel benieuwd!

Bij een vernieuwd model horen ook nieuwe specificaties. Wat maakt de Dyson V15 nou zo fijn?

  • De Dyson V15 bevat een laser, welke onzichtbaar stof zichtbaar maakt op harde vloeren. Hierdoor pak je ieder stofje mee waardoor je woning brandschoon is.
  • Een piëzosensor meet en telt stofdeeltjes continu, wanneer nodig wordt dan de zuigkracht aangepast. Zo wordt deze verhoogt als er veel stof ligt, fijn want dan hoef je niet meerdere keren over hetzelfde stuk heen om al het stof op te zuigen.
  • Het Lcd-scherm geeft in realtime aan wat er opgezogen is. Zo is er wetenschappelijk bewijs van een diepe reiniging en kun je ook beter zien wat je schoonmaakbeurt oplevert.
  • Tot 60 minuten stofzuigen aan een stuk. Daar kun je zeker jouw hele woning mee doen, erg handig. Het opladen van de Dyson V15 duurt 4,5 uur. Hang hem daarom gelijk na je stofzuigbeurt aan de lader, zodat hij voor de volgende keer weer goed vol is.

Deze specificaties klinken veelbelovend! Ik kan dan ook niet wachten om de Dyson V15 zelf uit te gaan testen.

Praktische informatie

De Dyson V15 kost € 749,-. Wanneer je hem voor 13 maart 2022 aanschaft, ontvang je gratis een vrijstaand dok waar je de Dyson aan kunt bevestigen. Ideaal om hem handig op te bergen zonder dat het veel ruimte in beslag neemt. Wanneer je de Dyson V15 aanschaft, krijg je de volgende items: uiteraard de stofzuiger zelf, een Laser slim fluffy vloerzuigmond, High Torque vloerzuigmond nikkel, schroefvormige klitvrije borstel, combinatie-accessoire, kierenzuiger, zachte afstofborstel, borstel voor hardnekkig vuil, accessoire voor moeilijk bereikbare plekken, accessoire klem voor de stang, oplaadstation en oplader. Zo kun je ieder plekje in huis gemakkelijk stofzuigen! Extra fijn vind ik de borstels voor o.a. tapijt en het klitvrije opzetstuk. Zo wordt ieder stofdeeltje en haartje opgezogen.

Mijn ervaring:

In 1 woord, FANTASTISCH! We hebben al jaren een Dyson in huis. Maar ik kan oprecht zeggen dat de Dyson V15 het stofzuigen wel echt naar een nieuw niveau tilt. Ik vind het vooral heel erg fijn dat de stofzuiger sensor automatisch doorheeft wanneer hij iets harder moet zuigen en wanneer het wat minder vuil is. Het resultaat is verbluffend. Zeker met de tuin verbouwing die wij de afgelopen weken hebben gehad kwam er continue veel zand in huis. Dit vind ik zo’n irritant gevoel aan de voeten en daarom was ik bijna 10 keer per dag aan het stofzuigen. En geloof mij, met dit apparaat is dat écht geen probleem!

Of het de investering waard is? Ja, ik denk het wel. Wij hebben al een oudere Dyson (zo’n 4 jaar oud) en die heeft nog steeds geen enkel mankement. Je kunt dus wel stellen dat de Dyson stofzuigers écht jaren mee gaan en dan is die investering en ook zo uit. Wanneer je een huisdier hebt of last hebt van allergieën is het al helemaal de moeite waard.

Heb jij al een draadloze stofzuiger?