Het belang van een goede huidverzorging en zonbescherming zullen we vast wel weten, maar doen we het ook? Vaak smeren we ons lichaam in als bescherming tegen de zon, maar wist je dat er ook aparte producten voor het gezicht verkrijgbaar zijn? Deze Clarins Multi-Protection Moisturizing Screen SPF50 beschermt de gezichtshuid tegen de schadelijke effecten van de zon.

Clarins Multi-Protection Moisturizing Screen SPF50

Een speciale zonbescherming voor het gezicht, er zijn helaas niet veel mensen die dit smeren. Vaak wordt een product voor het lichaam ook voor het gezicht gebruikt en eigenlijk is dat niet zo goed. Deze crèmes of lotions hebben vaak net een wat andere samenstelling en zijn niet ideaal voor de gezichtshuid. Smeer dus altijd met een speciale zonbescherming voor het gezicht, zoals bijvoorbeeld deze Clarins Multi-Protection Moisturizing Screen SPF50.

Bescherming tegen vervuiling

Clarins Multi-Protection Moisturizing Screen SPF50

De nieuwe Clarins Multi-Protection Moisturizing Screen heeft een lekkere hoge factor 50, helemaal goed voor het gezicht. Hij beschermt zowel tegen UVA als UVB en dat betekent dat je beschermt bent tegen verbranden en tegen vroegtijdige huidveroudering. De formule is anti pollution wat betekent dat het de huid tevens beschermt tegen de schadelijke effecten van buitenaf, de 5 soorten vervuiling: luchtvervuiling, vervuiling binnenshuis, pollen, blauw licht en fotovervuiling. Wist je dat al deze soorten vervuilingen slecht kunnen zijn voor je huid? Ze kunnen namelijk vroegtijdige huidveroudering veroorzaken.

De textuur

Clarins Multi-Protection Moisturizing Screen SPF50

De textuur van de crème is als een combinatie van een gel en een crème. Hij smeert hierdoor heel licht en fijn en je kunt hem goed en makkelijk verdelen. Fijn is dat hij geen witte waas achterlaat, iets dat sommige SPF50 producten wel eens doen. Hij wordt goed opgenomen door de huid en laat geen plakkerig voelbaar laagje achter. Fijn, want als het warm is wil je niet met een plakkerig hoofd rondlopen.

De formule

Clarins Multi-Protection Moisturizing Screen SPF50

De formule bevat een biologisch extract van mangobladeren dat het zelfverdedigende vermogen van de huid versterkt. Het hydrateert en verzorgt de huid. Ik vind hem heel goed en lekker draagbaar, ook tijdens de echt warme zomerdagen. De verpakking is overigens weer een plaatje. Het product komt in een tube met een ronde dop, leuk detail!

Of ik blij ben met deze nieuwerd? Yes! Hij doet wat hij moet doen, voelt heel fijn en comfortabel aan op de huid en naast dat hij de huid beschermt verzorgt hij haar ook nog eens. Een lekkere dubbele fijne werking dus! Een tube heeft een inhoud van 30 ml. en kost €54,99. De nieuwe Clarins Multi-Protection Moisturizing Screen SPF50 is verkrijgbaar bij de luxe parfumerie zoals Douglas.nl.