Op vakantie naar Oostenrijk, het is bijna vakantie en je hebt er zin in. Maar voordat je naar het mooie bergachtige zuiden reist zijn er wel een aantal voorbereidingen die je moet treffen.

Het is heel populair om in de zomermaanden naar Oostenrijk te gaan op zomervakantie, vaak in combinatie met andere landen zoals Zwitserland en Italië. Maar om dat te kunnen combineren wil je graag op pad gaan met de auto. Op pad gaan met de auto brengt veel voordelen met zich mee, zo kun je zoveel benodigdheden meenemen als je wilt en overal gaan en staan waar je wilt.

Een vignet voor Oostenrijk

De meeste mensen zijn ervan op de hoogte, maar als je naar Oostenrijk reist heb je een vignet nodig. Alle motorvoertuigen tot 3500 kilo moeten een vignet voor de auto hebben om naar Oostenrijk te mogen rijden. Dit kan een vignet voor 10 dagen, 2 maanden of 1 jaar zijn. Zonder een geldig vignet kun je het land niet naar binnen en dan zou de vakantie snel voorbij zijn.

Mocht je nog niet gekeken hebben naar een goede auto en reisverzekering, doe dit dan nog even voor vertrek. Niets is vervelender dan je reis te moeten onderbreken omdat je een ongeluk hebt gehad of met pech langs de kant van de weg staat. Veel autodealers bieden ook een zomercheck aan. Wellicht een goed idee om hier gebruik van te maken!

Neem voldoende eten en drinken mee

De autorit naar Oostenrijk is afhankelijk van de bestemming in Oostenrijk maar komt toch al gauw neer op zo´n 10 tot 12 uur. En dat is wanneer alles meezit, helaas is dat niet altijd het geval en is het belangrijk dat op voorbereid te zijn. neem daarom voldoende eten en drinken mee, wanneer je dan in de file komt te staan heb je altijd eten en drinken mee. Verder is het altijd handig om de navigatie in de gaten te houden en als het mogelijk is een andere weg te nemen.  

Zorg voor goede buitenkleding

Het weer in Oostenrijk is ´s zomers vrij goed, maar als je de bergen in gaat kan dit toch snel veranderen. Hoe hoger je de bergen in gaat, hoe lager de temperatuur zal zijn. Daarom moet je goede buitenkleding meenemen en niet alleen bikini´s inpakken. Daarnaast is Oostenrijk een populaire bestemming voor wandelaars, dan mogen goede wandelschoenen ook zeker niet ontbreken.  

Reizen naar Oostenrijk dit moet je weten!