Onlangs werd ik uitgenodigd door Come To Hamburg om naar Hamburg te komen. En in plaats dat ik je ga vertellen waarom jij naar Hamburg moet gaan vertel ik je waarom ik dolgraag weer een keer terug wil. Lees je mee?

Shopping like there is no tomorow!

Hoewel ik niet mega gek ben op winkelen heb (vooral omdat eigenlijk nooit iets goed zit en ik er alleen maar onzeker van word) ben ik ontzettend goed geslaagd in Hamburg. Aan de Alsterarkaden kun je ontzettend goed slagen. Het leuke is dat deze winkelstraten aan het water zitten. Om de hoek van deze straat zat de Cartoon Store. En voor je denkt dat ik een Marvel fan ben, dit is een kledingwinkel met prachtige kleding in maten vanaf 34 tot 44. Het is dat ik niet mijn hele maandinkomsten wil uitgeven, maar anders was ik helemaal losgegaan.

Hamburg vanaf het water

Als je Google maps erbij pakt zie je het gelijk. Hamburg ligt aan de Elbe. En daarnaast is het dé havenstad van Duitsland. Het is dan ook niet zo gek dat je in de havens overspoeld wordt met verschillende boot tours. Ik ben met de Barkassen Meyer Harbour Boat Tour mee geweest. Met Noé in de draagzak hebben we vanaf het bovendek heerlijk genoten van de uitzichten. De tourguide vertelde ons van alles over alle mooie gebouwen aan het water, de verschillende schepen en natuurlijk over de geschiedenis van de haven. Echt een aanrader, en zeker iets wat ik nog een keer zou willen doen.

Een wandeling door Speicherstadt

Dit gedeelte van de stad is echt prachtig. Het is bijna een klein dorp an zich. Overal staan prachtige havenpakhuizen zoals ze er vroeger bij stonden. Tot de dag van vandaag worden de pakhuizen nog steeds gebruikt. Zo kan je bij een van de pakhuizen heerlijke koffie krijgen maar ook leuke workshops volgen. Als je denkt dat je daar binnen een uurtje klaar bent heb je het mis, want je kunt er echt geweldig mooie foto’s maken!

Relaxen op het strand!

Het strand? Jazeker! Ook in Hamburg kun je naar het strand. En er is geen betere plek om te relaxen als bij StrandPauli. Het doet een beetje denken aan Woodstock. Een relaxte vibe, vrolijke kleuren, goede muziek en oude bedden omgebouwd tot chill plekken. Daarnaast is de menu kaart ook bijzonder goed. Heerlijke maaltijden, snacks maar ook voor cocktails kun je hier terecht. Wij hebben er echt heerlijk genoten van het zonnetje. En mocht je kids meenemen, no worries. In het zand vermaken ze zich helemaal! Zoals je kunt lezen ben ik echt van plan om snel weer terug te gaan en de rest van Hamburg te ontdekken. We waren er maar 2 nachtjes en dat is toch net te weinig tijd om alles te doen wat we wouden doen. Een tijdje terug ben ik al eens naar Berlijn geweest. En hoewel dit een prachtige stad is vind ik de vibe in Hamburg veel fijner, gemoedelijker. De mensen in Hamburg zijn zo ontzettend vriendelijk en behulpzaam. Alleen om die reden al zou ik al gelijk terug willen.

Ben jij al eens in Hamburg geweest? En zou jij er ook graag weer naar terug willen?

Handtekening Jamey #cometohamburg #hamburg #travel #travelblogger