lekkere warme Banana Pancakes!

Ja, je leest het goed! Deze keukenprinses (ahum) heeft een Banana Pancakes recept voor jullie! Het is onwijs simpel en kwam enkel tot stand doordat ik overrijpe bananen over had en verder alleen de producten voor een pannenkoekenmix. En omdat het echt zo enorm lekker was besloot ik er toch maar een recept van te maken. Zo kunnen jullie thuis ook lekker mee genieten!

lekkere warme Banana Pancakes!

Ik zocht inspiratie om mijn bananen en pannenkoekenmix te gebruiken en vond dit recept voor bananenpannenkoekjes. Ziet het er niet heerlijk uit? Het is eigenlijk een gewone pannenkoek, maar dan met banaan en kaneel er in verwerkt maar dan wel koemelkvrij. Ik heb er speciaal voor gekozen om er een koemelkvrij bananenpannenkoeken recept van te maken zodat ook Noé lekker mee kan snoepen, ze heeft namelijk een koemelkallergie. Het is onwijs simpel, maar o zo lekker en leuk om te maken. En trust me, je hebt niet heel veel nodig.

  • soya melk (500ml)
  • 2 eieren
  • 250 gram bloem
  • 2 of 3 rijpe bananen
  • een snufje kaneel
  • plantaardige boter voor in de pan
  • optioneel wat rozijntjes

Zoals ik al zei, je hebt dus voor deze Banana pancakes echt niet veel nodig. Ik heb zelf verder nog een grote kom en een mixer er bij gepakt voor het gemak. Alles er in en mixen maar! Wel even goed door mixen tot de banaan en bloem helemaal zijn opgegaan in de mix. Je wilt natuurlijk geen klontjes in je beslag.

lekkere warme Banana Pancakes!

Wil je het gezond houden dan kun je de Banana pancakes ook heel goed eten zonder poedersuiker. Maar wij zijn er hier gek op. Omdat Noé zo gek is op rozijntjes heb ik er ook een paar gemaakt met rozijntjes in het beslag. Ze peutert ze er dan zo lief uit en smikkelt daarna lekker de rest van de pannenkoek op.

Ook lekker met banaan: Dit heerlijke bananenbrood recept van Cheryl!

lekkere warme Banana Pancakes! close up

Zoals ik al zei ben ik niet echt een keukenprinses. Maar omdat deze koemelkvrije Banana Pancakes zo goed in de smaak zijn gevallen hier leek het mij wel leuk voor de verandering om hier toch een recept te plaatsen voor jullie. Hopelijk vinden jullie dit soort huismus dingetjes ook leuk om te lezen! Mocht je trouwens wel gewoon koemelk willen gebruiken, probeer dan eens dit bananen pannenkoekjes recept van Susanne.

Wil je graag vaker recepten lezen of denk je dat ik het beter bij de “standaard” topics kan houden. Laat het vooral weten in de comments!

lekkere warme Banana Pancakes!

Laatste update: 19/01/2020