bananencake

Vandaag deel ik een recept van de cake die ik laatst heb gemaakt samen met mijn kinderen, een heerlijke bananen cake. Het was een primeur want dit was de eerste keer dat ik dit maakte. Ik heb het recept overigens zelf al een tijd geleden ergens gezien, helaas weet ik niet meer waar maar het is dus geen zelf verzonnen recept, even een kleine disclaimer dus.

bananen cake 7

Wat heb je allemaal nodig?

4 bananen ( het liefst zo rijp mogelijk)
165 gram bruine basterdsuiker
2 eieren
260 gram bloem
1 theelepel bakpoeder
snufje zout
115 gram boter
een handjevol walnoten
1 theelepel kaneel
mixer of een garde
cake blik

bananen cake 6

Je begint met het voorverwarmen van je oven op 175 graden. Daarna kun je aan de slag gaan met het maken van het beslag voor de bananen cake.

Doe de bloem, bakpoeder en het zout in een schaal, ik maakte gebruik van een pan maar dit is persoonlijke voorkeur. Verwam vervolgens de boter zodat deze goed is gesmolten, ik deed dit even in een kommetje in de magnetron.

bananen cake 5

Als de boter is gesmolten voeg je deze toe aan het bloemmengsel samen met de eieren, basterdsuiker, boter en de kaneel.

Ondertussen liet ik mijn oudste zoontje de bananen fijn prakken en deze voeg je de bananen als deze goed fijn geprakt zijn er ook aan toe. Als je de bananen erbij hebt gedaan is het tijd om het mengsel goed te mixen  met een mixer. Met de garde zou ook kunnen maar het beslag is vrij dik door de bananen dus met de mixer gaan net even wat fijner en sneller.

bananen cake 3

Mijn jongste zoontje mocht de walnoten in kleinere stukjes breken en deze schep je er door als je klaar bent met het mixen van het beslag.

Indien nodig kun je het cake blik voordat je het beslag er in doet nog invetten met boter maar bij mijn blik is dit niet nodig. Schep het mengsel in het blik en verdeel het zodat het gelijkmatig in het blik zit.

Nu is het wachten want de cake moet zo’n 60 tot 75 minuten in de oven. Na 60 minuten kun je met een saté prikker even controleren of de cake gaar is. Let wel, het is normaal dat de cake wat plakkerig blijft van binnen, dit komt door de banaan in het mengsel.

bananen cake 2

bananen cake 1

Na ongeveer 70 minuten was mijn cake klaar. Tijd om de bananen cake aan te snijden. De cake was hier een groot succes, de kinderen vonden het heerlijk. Het is geen healty cake door het gebruik van suikers maar persoonlijk vind ik dit toch net even wat lekkerder. Je kunt overigens de walnoten ook weglaten mocht je hier niet van houden maar bijvoorbeeld vervangen voor blauwe bessen waardoor de cake net even wat frisser is van smaak.

Heb jij weleens bananen cake gemaakt?

handtek ellen