Hoewel we nog steeds in 2016 zitten zijn de  collecties voor 2017 al vol op in de winkels. Tijd om dus even te gaan kijken naar dé interieurtrends van 2017! Kijk je mee?

2016 was het jaar van de romantiek en pastel tinten. Op het gebied van woontrends was dit denk ik toch wel een van mijn favoriete jaren. Toch gaat het er in 2017 helemaal anders uit zien. Denk aan opvallende details, donkere tinten en veel grote planten. Vooral warme tinten en diepe kleuren zoals bruin, groen en terracotta zien we terugkomen.

Bron: Pinterest

Nou kun je er voor kiezen om gelijk drastisch je interieur te veranderen, maar ook met kleine details kan je de nieuwe trends in huis halen. Zo is het helemaal hot om een muur helemaal groen te verven of te behangen. Of kun je door wat meer planten in huis te halen het groen aanwakkeren in huis.

Bron: Pinterest

Verder is het ook niet heel moeilijk om bijvoorbeeld je lichte en pastel tint accessoires te vervangen voor mooie brons kleurige items. Mocht dit niet helemaal je ding zijn kijk dan eens naar natuursteen, messing of andere warmere accessoires. Alleen de kussentjes op je bank vervangen kan een immens verschil maken.

Bron: Pinterest

Mocht je nou denken, ik ga de raamdecoratie ook aanpakken. Kijk dan eens naar houten jaloezieën. Deze zijn in verschillende hout kleuren te koop waarvan de kersen houten kleuren perfect passen bij de avant-gardische Interieurtrends van 2017. Kies je toch liever voor een gordijn, kijk dan eens naar natuurkleuren of een lichte glans.

En vergeet niet, in 2017 is een plant in huis een absolute must. Heb je nou geen groene vingers, kijk dan naar een cactus (ja die zijn nog steeds hot en happening!) of bijvoorbeeld wat leuke vetplantjes. Het hoeft niet heel lastig te zijn om planten te onderhouden, maar kies wel iets wat bij jou past.

Wat vind jij van de interieurtrends van 2017?

Handtekening Jamey