Promoot je blog met deze tips

Bloggen is voor veel mensen meer dan een hobby. In sommige gevallen is het een parttime baan, in mijn geval fulltime. En een van de meest gestelde vragen die ik krijg is; hoe promoot jij je blog? In dit artikel geef ik een aantal tips!

Goede content is key natuurlijk. Wanneer mensen nieuwsgierig worden van de titel of het bijgevoegde plaatje klikken ze misschien wel. Maar wanneer het artikel vervolgens maar 4 zinnen inhoud klikken ze al snel weg. Er zijn ontzettend veel meningen over hoe een goed artikel er uit ziet. Maar zelf houd ik de regel van 400 tot 600 woorden aan en probeer ik ook voldoende koppen in mijn tekst te gebruiken. Zo is het duidelijker te lezen en blijven mensen sneller langer hangen. Ook merk ik dat goede (eigen) foto’s belangrijk zijn. Hier word ook meer op geklikt.

Wanneer je het bovenstaande onder de knie hebt is het tijd om je artikel te gaan promoten. En dit kun je natuurlijk op veel verschillende manieren doen. Je hoeft echt niet iedereen plat te spammen en je artikel door iedereen hun strot te duwen. Maar het delen op de juiste plekken is natuurlijk wel erg belangrijk. Zoek bijvoorbeeld eens op Facebook naar speciale blog share groepen.

Maak gebruik van je eigen social media.

Denk hierbij aan je Instagram pagina, Facebook of misschien zit je wel veel op twitter. Ik zelf deel mijn artikel altijd op Facebook. Daarnaast probeer ik ook elke dag in mijn Stories op Instagram een post te plaatsen met een swipe link.

Pinterest is booming

Je leest het goed. Steeds meer bloggers werken met Pinterest. Ik zelf ook. Het is een hele makkelijke manier om meer lezers te krijgen. Tenminste, ik zeg wel makkelijk. Maar het is eigenlijk nog best wat extra werk. Je moet namelijk in je artikelen wel een extra pin plaatje plakken die jij zelf, maar ook je lezers weer makkelijk kunnen delen. Ik heb nog niet het idee dat ik mega grote bezoekers aantallen binnen krijg via Pinterest. Maar er zijn een aantal pins die het bizar goed doen. Doe hier dus je voordeel mee!

Gastbloggen of blogs uitwisselen

Gastbloggen is een hele leuke manier om nieuwe contacten op te doen. Naast dat je er leuk contact mee kan leggen met collega bloggers bereik je zo ook weer een nieuwe doelgroep. Het kost wel wat werk, maar buiten dat levert het ook weer een blog terug op wanneer je bijvoorbeeld blogs uitwisselt met collega’s. Zelf blog ik sinds kort ook op Mamaplaats. Iedere twee weken plaats ik hier een artikel over het moederschap en dingen waar ik bijvoorbeeld tegenaanloop. Neem zeker eens een kijkje!

Hopelijk heb je wat gehad aan mijn tips! Heb jij nog wat tips voor ons, deel ze dan in de comments!

Met deze tips kun jij je blog promoten