Een weekendje weg is niet alleen leuk maar ook nog eens hartstikke goed voor je gezondheid. Uit diverse onderzoeken blijkt dat het juist goed is om af en toe te veranderen van omgeving. En hoe makkelijk als je dat dan ook nog eens kan combineren met een leuk weekendje weg?

Een weekendje weg kan je natuurlijk op verschillende manieren plannen. Online, via een reisbureau of gewoon blindelings gaan en zien waar je uitkomt. Van de laatste optie ben ik niet zo’n fan. Ik wil graag weten waar ik heen ga en plan dan altijd ook graag vooraf wat leuke activiteiten. Daardoor weet je vooraf wat het allemaal gaat kosten en kun je je daar ook op instellen.

weekendje weg _245544697

Een weekendje weg hoeft niet altijd in het buitenland te zijn. Ook in Nederland zijn er een tal van plekken waar je je prima kunt vermaken. Denk maar eens aan een heerlijk shopweekend in Eindhoven. Bij Weekendesk kan je al een prachtig 4 sterren hotel in Eindhoven boeken inclusief ontbijt voor maar €99!

Waar ik zelf altijd goed naar kijk als ik een weekendje weg ga plannen is of het hotel een beetje centraal ligt. Op het moment dat je nog eerst een half uur moet rijden naar het centrum is het ontspannen wel een beetje weg. Tijdens een weekendje weg wil ik namelijk wel graag een wijntje kunnen drinken zonder me druk te hoeven maken over een taxi of bus rit.

weekendje weg _360572705

Indien je niet alles zelf wilt regelen is het ook goed om te kijken naar All inclusive trips. Denk hierbij een ontbijt, pendelbus of bijvoorbeeld een spa. Als er al een Spa bij inzit hoef je dit niet meer los te boeken. En hoewel de prijs hoger lijkt is het vaak voordeliger dan alles zelf los regelen omdat ze je een pakket prijs kunnen geven. Dit doen ze bijvoorbeeld ook vaak bij vergelijking sites als Weekendesk.

Ik ga mijn volgende tripje weer plannen! Ga jij ook binnenkort nog een weekendje weg?

Handtekening Jamey