Heb jij dat gevoel ook wel eens? Dat je gewoon toe bent aan een nieuw interieur of even een frisse wind door het huis? Ik heb dat regelmatig. Maar om dan nou gelijk weer een hele nieuwe inboedel aan te schaffen, dat gaat mij te ver. Gelukkig zijn er ontzettend veel leuke dingen die je kan doen met je bestaande kastjes, potjes en schilderijen. Vandaag wil ik jullie graag vertellen hoe ik mijn secretaire in mijn blogoffice heb gepimpt. Kijk je mee?

Secretaire 1

Een poos geleden heb ik via marktplaats een oude bruine secretaire gekocht. Hij was maar €30 maar paste qua kleur toch niet helemaal bij mijn stijl. Hij was donkerbruin en zag er daardoor heel oubollig uit. En gezien ik erg veel van wit hou omdat dat mij rust geeft heb ik er voor gekozen om mijn kastje helemaal wit te gaan schilderen.

Secretaire 2

Secretaire 3

Om te beginnen moet je alle ijzeren onderdelen van de secretaire afschroeven. Denk hierbij dan aan de knopjes, handvatten en indien mogelijk ook je scharniertjes. Ik wil natuurlijk niet dat deze beschadigen. Vervolgens heb ik het hele kastje met de hand opgeschuurd. Dit doe ik omdat de verf dan beter blijft hechten. De grote vlakken zou je ook kunnen schuren met een schuurmachine maar omdat dit kastje heel veel kleine randjes en sier stukjes heeft was het voor mij handiger om het met de hand te doen zodat ik echt overal bij kon.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En dan begint het echte werk, verfen! Omdat het meubel vrij donker was heb ik eerst het hele kastje in de grondverf gezet. Zo word het kastje ook echt mooi wit en heb je geen last van kleur verschillen zodra je de laatste laag aanbrengt. Zoals ik al zei ben ik gek op witte meubels en witte muren. Ik heb er daarom voor gekozen om het kastje met een glanzende witte lak af te lakken. Maar je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om een mooie kleur verf te nemen zodat hij toch wat meer opvalt in huis. Zoals je kan zien op de foto’s heb ik het originele groene werkblad wel groen gelaten. Dit is van leer en is dus niet heel makkelijk om van kleur te veranderen.

SAMSUNG CAMERA PICTURES

En het eindresultaat mag er wezen al zeg ik het zelf! Het is veel werk, dat wel. Maar als je het zonde vind om constant nieuwe meubels aan te schaffen is het een super oplossing om toch je interieur een boost te geven!

Heb jij ook wel eens een meubel gepimpt?

Nieuwehandtekening