Foto’s, speciale prints, maar ook sloophout is tegenwoordig helemaal in als het gaat om behang. De bekende Nederlandse ontwerper Piet Hein Eek heeft ook een prachtig behang op de markt gebracht. Ik laat je graag wat leuke voorbeelden zien! Kijk je mee?

Wie is Piet Hein Eek nou eigenlijk?

Piet Hein Eek studeerde in 1990 af aan de Academie voor Industriële Vormgeving in Eindhoven. Een stad die ook al enorm bekend staat om zijn prachtige vormgeving. Hij werd al snel bekend met een kast van sloophout, die inmiddels de Klassieke Kast in Sloophout genoemd wordt. Niet zo gek dat nu in 2016 het Sloophoutbehang een enorme hit is!

Piet Hein Eek Piet Hein Eek

Piet Hein Eek Behang

Sloophoutbehang! Hoe kom je er op! Niet alleen uniek maar ook nog eens van geweldige kwaliteit waardoor het bijna niet meer van het echt te onderscheiden is. Ik vind het idee echt geweldig en had er zelf nooit aan gedacht om op deze manier toch het sloophout idee in mijn interieur te kunnen verwerken. Naast dat het natuurlijk een warme uitstraling geeft is het ook iets wat heel erg van deze tijd is.

phe_sample_roll_7_1_7

Nou kun je voor een klassieke kleur kiezen, maar er is ook een hele toffe witte variant, NLXL Sloophout behang PHE-11. Ik denk dat deze echt ontzettend goed zou passen in ons interieur gezien wij veel wit gebruiken en juist de kleur uit de details halen. Maar ook daar heeft Piet Hein Eek aan gedacht met zijn bijzondere behang soorten. Voor elk interieur is er wel een prachtig passen houten behang.

Piet Hein Eek

Wat mij erg aanspreekt aan het design behang is dat je niet meer moeilijk hoeft te doen met een behangtafel. Voor dit behang hoef je namelijk alleen de muur maar te voorzien van behanglijm om vervolgens het behang op te plakken. Super makkelijk dus.

Ik ben ontzettend geinspireerd en zit er dan ook aan te denken om een van onze muren om te toveren tot een Piet Hein Eek kunstwerk. Wat vind jij van dit prachtige behang?

Handtekening Jamey