Ik heb het ultieme speeltje gevonden voor mannen. Namelijk Philips Hue lampen! Een vrouw zou misschien denken, o leuk een lamp. Maar voor een man is de Philips Hue echt het ultieme speeltje. Benieuwd waarom? Lees dan snel verder!

Ik dacht altijd dat een lamp maar een lamp was. Maar schijnbaar is dat dus niet het geval. Want toen ik vertelde aan Bram dat ik een Phillips Hue starter set kon krijgen gingen zijn ogen gelijk twinkelen! Onder de lampen is dit de lamp der lampen volgens hem. Je kunt ze namelijk met je smartphone “besturen”.

Besturen hoor ik je denken? Ja, er is namelijk een speciale app voor de Hue lampjes waarmee je ze aan en uit kan zetten, dimmen en zelfs van kleur kan laten veranderen. Er is zelfs een functie waarmee je de lampen kan laten “bewegen” op de beat van je muziek! En het meest handige, je kunt ze er ook mee op afstand aan en uit zetten. Dat laatste vind Bram maar al te leuk want als ik alleen thuis zit gaan regelmatig de lampen aan en uit.

YouTube video

Hoe werkt de Phillips Hue?

Maar hoe werkt dat nou? Heel simpel eigenlijk. Je koppelt een klein kastje (ook wel de bridge genoemd) aan je modem en installeert de app. Vervolgens draai je de lampen op de juiste plaatsen in huis er in en klaar is kees. Op de app zie je waar ze zijn en je kunt iedere lamp zelfs een naam geven waardoor je gelijk weet welke lamp je aan of uit zet.

Nou kan het allemaal nog een tandje slimmer. Bram had maar al te snel in de gaten dat je de lampen op een timer kan zetten, maar zelfs ook zo kan instellen op de GPS van je telefoon dat als je thuis komt de lampen aan gaan! Hoe grappig is dat! Voor mij is het vooral fijn om te weten dat als ik de lampen weer eens vergeten ben uit te zetten we ze op een afstandje ook gewoon nog kunnen uitzetten. Of wanneer we op vakantie zijn dat we de lampen aan kunnen zetten ’s avonds zodat het lijkt alsof we thuis zijn. Dit schrikt gelijk de inbrekers af!

Ok, de Philips Hue lampen zijn niet alleen leuk voor mannen. Ook wij vrouwen hebben er wat aan! Het is echt een toffe gadget, en daar hangt natuurlijk ook wel weer een prijskaartje aan. Een startersset heb je bijvoorbeeld bij Straluma voor €79,95.

Is jouw man ook zo’n fan van dit soort gadgets?

Handtekening Jamey

afbeeldingen van Shutterstock