Ik ben groot fan van de huidverzorgings producten van Paula’s Choice en het heeft dan ook veel goeds gedaan voor mijn huid. Ik was dan ook erg enthousiast toen ik van Jamey de Barely There Sheer Matte Tint en de Cream Concealer mocht uitproberen. Vandaag vertel ik er meer over.

IMG_6143.

Paula’s Choice is toch wel echt hét merk als het op skin care aankomt. Waar ik nog geen ervaring mee had is de makeup van Paula’s Choice. Ik ontving dus twee producten. Een daarvan is de Barely There Sheer Matte Tint met SPF 30. Zo op het eerste oog lijkt het op een foundation maar het is meer een getinte dagcrème volgens Paula’s Choice.

IMG_6149.

In de tube zit een inhoud van 30 ml dus dat is netjes te noemen. De Sheer Matte Tint beloofd zich goed met je huid te mengen en je huid egaler te maken. Doordat het product licht aanvoelt en dus ook een minder sterke dekking heeft zal je eigen huid hierdoor heen schijnt. De finish is semi matte en zou de ideale basis zijn onder je make-up. Er zijn in het totaal vier kleuren te koop waarvan ik de kleur “level 1” heb, oftewel fair/light. Ik was dan ook ontzettend benieuwd naar de dekking van deze Sheer Matte Tint en of de kleur goed zou gaan aansluiten bij mijn huid.

IMG_6158.

Naast de getinte créme ontving ik ook de Cream Concealer van Paula’s Choice. Ik ben zelf een groot concealer gebruiker maar over het algemeen gebruik ik liever vloeibare varianten. Cream concealer vind ik doorgaans wel fijner om te gebruiken voor pukkeltjes of plekjes en daar gebruik ik doorgaans altijd de cream concealer van Catrice voor. De Cream Concealer van Paula’s Choice ziet er zo op het eerste oog goed licht uit, iets wat voor mij erg belangrijk is. In het potje zit 2,7 gram aan product maar hier doe je echt heel lang mee omdat je normaal gesproken niet zoveel nodig hebt van een product als deze.

De concealer van Paula’s Choice zou ideaal zijn voor het camoufleren van donkere kringen en roodheid zoals pukkeltjes en geeft een medium tot volledige dekking. Ook hiervan heb ik de lichtste kleur ontvangen.

IMG_6166.

Ik heb beide producten even naast elkaar geswatched. De Sheer Matte Tint welke je aan de linkerkant ziet is qua substantie vrij gemiddeld, niet al te dik maar ook zeker niet heel vloeibaar. De kleur is goed licht en het belangrijkste voor mij is dat de ondertoon aan de gele kant is. Ook de concealer ziet er goed uit al vind ik deze niet heel dekkend overkomen. Tijd om de producten op mijn gezicht uit te testen!

Paula's Choice IMG_6172.

Op bovenstaande foto draag ik overduidelijk niks op mijn gezicht. Nu het zomer veranderd mijn huid daar altijd wat door, ik krijg namelijk altijd veel sproeten op mijn wangen en neus. Deze vind ik overigens helemaal niet storend dus bedekken hiervan is zeker geen must. Verder is mijn huid redelijk rustig de laatste tijd maar dit komt ook zeker doordat ik de laatste weken sinds het warmer is minder makeup draag.

Paula's Choice IMG_6189.

Op bovenstaande foto draag ik de Sheer Matte Tint en de cream concealer. Ook heb ik alvast mijn wenkbrauwen bijgetekend. Mag ik even een diepe buiging maken voor Paula’s Choice, ik heb niet vaak dat een product, met name foundation, zo goed matched bij mijn huidskleur. Daarnaast vind ik de dekking, die overduidelijk licht te noemen is, erg mooi. Het maakt mijn huid net even egaler zonder er cakey uit te zien. Wat mij betreft de ideale basis voor in de zomer maanden!

Ook de Cream Concealer heb ik hier en daar aangebracht. Mijn litteken op mijn wang wil nog weleens wat vurig zijn dus daar heb ik het lichtjes op aangebracht. Verder had ik wat kleine plekjes hier en daar welke op zich goed verdoezeld zijn op deze manier. De concealer is fijn, creamy en niet al te stroef.

Paula's Choice IMG_6205.

Al laatste nog een foto waar ik de rest van mijn makeup draag welke ik overigens erg basic heb gehouden. Ik draag alleen een beetje blush, mascara en een lippotlood. Wellicht valt het jullie op dat ik mijn wenkbrauwen de laatste tijd wat minder heftig aan zet. En in alle eerlijkheid bevalt dit me een stuk beter. Zeker nu mijn haar sinds een paar weken een stuk lichter is door de bayalage in mijn haar.

Het totaal plaatje maakt me blij. En daar heeft met name de Barely There Sheer Matte Tint een groot aandeel in. Wát een fantastisch product is dit! Gedurende de dag bleef het prima op zijn plek. Ben je op zoek naar een fijne lichte “foundation” of wil je net even je huid wat egaler maken, dan is dit een absolute aanrader! De concealer is overigens ook echt prima te noemen, ook deze bedekt plekjes prima en doet zijn werk goed.

Beide producten zijn de koop in de webshop van Paula’s Choice.

Ben jij al bekend met de make-up van Paula’s Choice?

handtek ellen