Toen ik hoorde dat ik voor Beauty Unboxing de spray-tan van Marc Inbane mocht testen, was ik in eerste instantie vrij huiverig. Ik heb nog nooit in mijn leven een kleurtje opgespoten en was dan ook een beetje bang dat ik na gebruik een paar dagen oranje en vol oneffenheden door het leven zou moeten gaan. Gelukkig bleken mijn angsten ongegrond, want dit product heeft mij aangenaam verrast.

Marc Inbane Travel Set 3

Wat ik toegestuurd kreeg was de Marc Inbane travel set. Deze bestaat uit een prachtige glanzende, kleine, zwarte toilettas, een kleine verpakking van 50ml Natural Tanning Spray, een kleine kabuki kwast en een zakje black exfoliator gezichtsscrub.

Om een zo mooi mogelijk effect te krijgen ben ik gestart met het gebruik van de hydraterende gezichtsscrub, die tijdens het gebruik ervan zwart werd. Op de site van Marc Inbane is te lezen dat dit komt doordat de absorptiedeeltjes opgebouwd zijn uit natuurlijke koolstof. Deze deeltjes hechten verontreinigingen en hebben een hoge antibacteriële werking. Dit zorgt voor een effectief gereinigde huid en dat is te voelen. Mijn huid voelt na gebruik extreem schoon en is heel zacht.

Marc Inbane Travel Set 1

Ik ben vervolgens aan de slag gegaan met de spray-tan zelf. Dit product is geschikt voor het hele lichaam, maar ik besloot hem als eerste te testen op mijn gezicht en decolleté. Aangezien mijn andere lichaamsdelen met dit frisse weer nog in kleding gehuld zijn, leek mij dit de meest logische keuze.

Hoe te gebruiken

De meegeleverde informatie is heel duidelijk over hoe je dit product het beste kan gebruiken:

  • Goed schudden voor gebruik
  • Spray vanaf ongeveer 30 cm van de huid
  • Spray met snelle korte bewegingen en voorkom langzame ‘s’ bewegingen
  • Laat 10-15 minuten drogen of versnel de droogtijd met behulp van een föhn
  • Geniet tot 5 dagen van je zomerse kleurtje

Na het schudden heb ik de spray, als spray-tan newbie, eerst op een stuk papier uitgeprobeerd. Een goede keuze, want zoals je op onderstaande foto kan zien komt er tijdens de eerste keer spuiten na het schudden in één keer een flinke hoeveelheid uit. Ik raad je dan ook aan om het product na het schudden niet meteen in je gezicht te spuiten, maar op een plek waar je de spray met de kwast gemakkelijk uit kan vegen, zoals bijvoorbeeld je decolleté. Ik maakte tijdens het spuiten ook een foutje op die plek, dus ik weet waar ik over praat.

Spray

Wanneer je de spray hebt aangebracht moet je hem eerst even 10 seconden laten intrekken voordat je met de zachte, maar stevige kabuki kwast aan de slag kan. Voor het mooiste effect moet je de kwast in snelle, vloeiende en ronddraaiende bewegingen over je gezicht en hals bewegen. Op deze manier wordt het product het mooiste verspreid. De spray laat zich gemakkelijk verdelen en de kwast heeft er bij mij voor gezorgd dat er geen vlekken, strepen of oneffenheden zijn ontstaan. Daarnaast voelde mijn huid na het gebruik heerlijk zacht aan. De spray trekt goed in en geeft niet af, maar ik zou de eerste uren voor de zekerheid even geen lichte kleding dragen. Het product heeft een lichte geur die ik niet helemaal kan plaatsen en die niet heel lekker, maar zeker niet vies is.

Voor en na

Zoals je hieronder op de foto’s kan zien heb ik een prachtige en tegen alle verwachtingen in mooie bruine kleur gekregen, die verre van oranje is. Ik ben iemand die niet snel bruin wordt, dus om deze prachtige kleur te krijgen moet ik normaal zeker twee weken op vakantie gaan naar een warm land of drie maanden in Nederland in de zon zitten. Hoewel de kleur er mooi en egaal opzit is het dus voor mij persoonlijk wat heftig en ik ben dezelfde avond dan ook even gaan douchen om de laag die op mijn huid zat eraf te wassen. De prachtige kleur die achterbleef nadat het product in mijn huid was getrokken, zat er nog ruim 4 dagen mooi op en sleet er gelijkmatig en subtiel af.

spraytan_voor_na

Meer informatie

Fijn om te weten is dat deze spray-tan voldoet aan de nieuwste EU-regelgeving betreffende cosmetische producten. Het is dermatologisch getest en geschikt voor alle huidtypes. De spray is verrijkt met plantaardige, voedende en authentieke ingrediënten waaronder Aloë Vera, Ginkgo en vitamine E.

Oordeel

Deze Marc Inbane Travel Set heeft mij positief verrast en ik kan hem dan ook aan iedereen aanraden. Hij is met een verkoopprijs van 39,95 euro niet goedkoop, maar de set is het meer dan waard. De spray-tan is zuinig in gebruik (deze kleine bus is goed voor 15 keer sprayen op gezicht en decolleté), zorgt voor een prachtige bruine kleur zonder strepen, die ook nog eens lang (mooi) blijft zitten. Het product is makkelijk in gebruik en eventuele foutjes en oneffenheden kunnen direct met de bijgeleverde kabuki kwast voorkomen worden. Daarnaast heb je, als het product op is, nog een prachtige luxe make-up kwast en mooie toilettas in je bezit en dat zijn producten die altijd goed van pas komen. Ik ben fan!

Ik wil Marc Inbane graag bedanken voor het beschikbaar stellen van deze set en Beauty Unboxing voor de mogelijkheid om dit geweldige product te testen en reviewen. Wil je meer over mij te weten komen? Ik heb zelf ook een blog die te vinden is op www.mcurl.nl