Wist je dat 1 op de 5 vrouwen last heeft van overbeharing? Je kunt hierbij denken aan ongewenst haar onder de oksels, benen en schaamstreek. Ook zijn er minder vaak voorkomende plekken zoals rond de navel, op het gezicht of op de onderrug. Er zijn verschillende manier om je lichaam te ontharen, in dit artikel deel ik de 3 meest voorkomende behandelingen met je. Lees je mee?

Definitieve ontharing

Definitieve ontharing is een methode die een huidspecialist of schoonheidsspecialist verricht, bijvoorbeeld bij Huidzorghouten. Door middel van laserontharing worden ongewenste haren verwijderd. Bij een laserbehandeling zorgt de warmte van de laser ervoor dat het haarzakje wordt vernietigd. Hoe vaker je een laserbehandeling ondergaat, hoe minder snel de haren terugkomen. Gemiddeld zijn er 6 tot 8 behandelingen nodig om goed resultaat te zien en alle haarzakjes te verwijderen.

Scheren

Scheren is de makkelijkste en snelste manier om snel van je overbeharing af te komen. Het enige wat je nodig hebt is scheerschuim en een scheermes. Het nadeel van scheren is, dat de haartjes vaak snel weer terug komen. Sommige vrouwen ervaren zelfs na 1 dag alweer stoppels. Wanneer je een gevoelige huid hebt, kan scheren ook zorgen voor pijnlijke rode bultjes. Mijn tip om dit zoveel mogelijk te voorkomen: scheer jezelf onder de douche of in bad. Door het warme water wordt je huid soepeler, waardoor het scheren makkelijker gaat. Smeer na het scheren je lichaam altijd in met een verzorgende crème.

Epileren of harsen

Epileren of harsen is ook een manier om thuis je overbeharing te verwijderen. Het voordeel van deze methodes is, dat de haren iets minder snel terugkomen dan bij scheren. Helaas is epileren of harsen vaak wel pijnlijk, wat ook kan zorgen voor een gevoelige huid of bultjes. Voor een vakantie vind ik het vaak wel gemakkelijk om mijzelf te harsen, omdat ik dan toch wat langer haarvrij ben!

Wat is jouw favoriete manier om te ontharen?

Overbeharing_ een veel voorkomende klacht.