Nederlandse tulpen kindvriendelijke vakantie

Er was eens.. Een gezin die de deur achter zich dicht trok om op avontuur te gaan. Onderweg naar de verste uithoeken van het koninkrijk, op zoek naar onbekende flora en fauna en reizend als nomaden van hot naar her.

Vakantie in eigen land was nog nooit zo spannend, als je weet waar je moet zoeken natuurlijk. Er bestaan zoveel plekken in Nederland die je nog niet hebt gezien, maar als je ‘op safe’ wilt spelen dan kan je altijd kiezen voor een leuk vakantiepark (waar ook veel te ontdekken is). Hoe dan ook, lekker even weg reinigt lichaam en geest. Frisse lucht heeft nog nooit iemand kwaad gedaan, evenals een mooi bos waarin je mentaal even helemaal op adem kunt komen.

Vakantie in eigen land

Hollandse natuur

Wie denkt dat Nederland alleen horizontaal is heeft nog nooit een stap buiten die comfortzone gezet. Er bestaan prachtige gebieden waarin het wild welig tiert. Eeuwenoude dorpen zijn de moeite waard om te bezoeken en er zijn talloze monumenten en musea te bezoeken die je meeslepen naar de rijke geschiedenis van dit prachtige land. Je zal je verbazen als je ziet dat de Hollandse natuur niet alleen bestaat uit weilanden met tulpen en boerenkool, maar ook prachtige valleien en uitgestrekte heuvelachtige landschappen herbergt.

Kindvriendelijke vakantieparken

Vakantieparken

Als je geen zin hebt om in de wilde natuur te kamperen dan kan je ook kiezen voor een vakantiepark in eigen land. Over het algemeen zijn deze parken van hoge kwaliteit en bieden ze verschillende mogelijkheden van accommodaties aan. Van stacaravans tot glampings, bungalow’s en zelfs tipi’s is er voor iedereen wel wat te vinden. En het fijne aan Nederland is dat er veel kindvriendelijke vakantieparken zijn, ze zijn toeristisch aantrekkelijk en bevinden zich over het algemeen tussen het mooie landschap van ons land. Wij zijn zelf al eens naar Vakantiepark Beekse Bergen geweest en kunnen deze echt van harte aanbevelen voor jonge gezinnen. Er is zo ontzettend veel te zien en doen. Op elke hoek vind je wel een speeltuin of iets anders te beleven. Vakantie in eigen land hoeft niet duur te zijn, ga lekker op zoek en geniet van de voorpret dat zo’n vakantie met zich meebrengt.

Steden en dorpen

Nederland kent een rijke geschiedenis als het gaat om nederzettingen en bouwwerken. Ook Amsterdam en Leiden waren ooit gesticht door een paar mensen die besloten om zich te vestigen op de plek waar jij nu misschien wel woont! Ga op stedentrip in eigen land en laat je onderdompelen in de geschiedenis van dit land, je zult het zeker de moeite waard vinden. En geef toe, een stukje cultuurgeschiedenis verrijkt de geest. Wist je dat onder andere Deventer, in de middeleeuwen, het epicentrum was van de heksenvervolgingen? Tastbaar bewijs van die tijd is in het centrum te vinden.

kortom, ontdek en verbaas jezelf in dit prachtige land!

Over (kindvriendelijke) vakanties in eigen land