Zelf vind ik het heerlijk om in huis een aantal kasten te hebben waarin ik lekker veel kan opbergen. Mijn huis is nou eenmaal niet altijd netjes maar wanneer er bezoek is, kan ik daar een aantal spullen in opruimen. Maar vaak denken mensen dat een opbergkast alleen maar functioneel moet zijn maar dat is absoluut onzin. Het is juist een super mooi meubel in jouw huis waarbij je niet alleen voor functioneel hoeft te kiezen. Opbergkasten zijn namelijk ook mooi.

Mooie houten opbergkasten

In mijn huis komt veel hout terug omdat ik dit een mooi materiaal vind om in huis te hebben. Het geeft een gezellige sfeer en geeft daarnaast ook nog eens een mooie uitstraling. Daarom ga ik persoonlijk ook het liefst voor een Treku Aura Opbergkast . Deze serie kasten is ontworpen door Ibon Arrizabalaga. Een designer die met meerdere vakken en lagen zorgt voor een mooie ruime opbergkast. De kasten zijn super praktisch maar vormen daarnaast ook een eyecatcher in jouw woonkamer.

Industriële stijl

Niet iedereen is gek op hout en daarom zijn er ook voldoende industriële opbergkasten te vinden. Zoals het Punctual rekkensysteem van Ferm Living, die in meerdere kleuren beschikbaar is. Het metalen frame zorgt ervoor dat het echt een industriële look heeft. Dit is een opbergkast die goed bij een interieur past, dat ook in deze stijl is. In mijn ogen heeft deze mooie opbergkast veel potentie en kun je hier echt een mooie eyecatcher van maken in een interieur.

Gebruik accessoires in een opbergkast

Natuurlijk is een opbergkast gemaakt om spullen in op te bergen. Maar vaak heb je ook een aantal vakken die zichtbaar zijn. Het is erg sfeervol om daar een aantal leuke accessoires in te plaatsen. Zelf plaats ik daar altijd accessoires die bij het seizoen passen. Zo staan er nu een kleine kerstboom en een kerstman in mijn opbergkast. Zo kun je een opbergkast naast functioneel ook erg leuk aankleden.

Heb jij een opbergkast die puur functioneel is? Of heb je ook voor een mooie opbergkast gekozen?