Het kon weer! We mochten dan eindelijk op ons lang uitgestelde vakantie naar Park Playa Bara in Spanje. We hebben hier al 1,5 jaar naar uitgekeken. En nu konden we dan eindelijk gaan. Via Instagram kreeg ik al een hoop vragen over onze vakantie bestemming. In dit artikel ga ik mijn best doen om zo veel mogelijk vragen te beantwoorden.

Waarom deze camping?

Dit is toch wel de meest gevraagde vraag. Want waarom hebben we er voor gekozen om naar juist deze camping te gaan. Naast dat het een prachtig gelegen camping is aan het strand met overal palmbomen en de leukste animatie heeft deze camping ook een sentimentele waarde voor ons. Vanaf dat ik een tiener meisje was kwam ik al op deze camping, of naja, eigenlijk de camping er naast. Maar omdat deze twee campings een strand deelde maakte ik vaak vriendinnetjes die juist op Park Playa Bara stonden.

Toen ik werd uitgenodigd door Eurocamp om een persreis te gaan plannen zag ik tot mijn verbazing dat juist Park Playa Bara ook een van de campings was waar Eurocamp prachtige stacaravans heeft. De herinneringen die ik heb aan Roda de Barà, de opgebouwde vriendschappen.. Ja daar wilde ik maar al te graag met mijn gezinnetje naar toe.

In wat voor een accommodatie verbleven jullie?

Zoals ik al vertelde zijn wij op uitnodiging van Eurocamp op reis gegaan. Dit hebben we in 2019 ook gedaan, maar toen naar Italië. Wij verbleven in de super luxe Aspect stacaravan met 3 slaapkamers. Deze zijn van echt ALLE gemakken voorzien. Een airco (fantastisch!!), een fijne douche, 3 goede slaapkamers, een uitgebreide keuken mét vaatwasser en een heerlijk overdekt terras (mét hekje voor de kids!). De vorige vakantie verbleven we in een Aspect met 2 slaapkamers. Maar omdat de kids totaal niet samen op 1 slaapkamer kunnen slapen (lees: ze houden elkaar dan de hele nacht wakker) hebben we er voor gekozen om een ruimere stacaravan te nemen. Perfect dus voor een gezin, maar je zou zelfs met 6 volwassenen hier prima in kunnen verblijven.

Park Playa Bara, hoe beviel de camping?

Qua animatie is er echt voor iedere leeftijd wel iets te doen. Zo hebben ze een mini club, junior maar ook voor volwassenen voldoende animatie. Iedere ochtend kon je mee doen aan aquarobics in het zwembad en ’s avonds waren wij vaak te vinden bij de minidisco in het amfitheater. Noé en Manu vonden dit geweldig. Sterker nog, we mogen nu nog steeds genieten van de Spaanse kinderliedjes met bijbehorende dansjes. Om 22.00 uur werd er ook iedere avond een grote show gegeven. Helaas konden wij hier niet bij gaan kijken omdat we de kindjes dan al op bed hadden. Maar vanaf de veranda klonk het in ieder geval erg gezellig!

De kids vonden het strand helaas nog niet zo leuk. Ik denk dat dit vooral kwam door de hoge golven en sterke stroming die er dit jaar was. Het zwembad vonden ze beide echt fantastisch. Naast een aantal toffe glijbanen is er ook een bubbelbad (die vond Manu vooral erg leuk) en een speciaal kinderbadje. Maar wellicht heb je de stories gezien, Manu is niet zo van het voorzichtige en springt liever vanaf de rand de hele tijd het diepe bad in. Voor papa en mama was het vooral erg leuk dat er een gezellige bar in het water zat. Je leest het goed IN het water.

Van alle gemakken voorzien

Wanneer je lekker op de camping wilt blijven is het natuurlijk erg handig als je “alles” kan vinden op de camping. Zo zit er een best groot supermarktje, een winketje voor bijvoorbeeld zwemspullen en speelgoed en zitten er verschillende restaurantjes en barretjes op het park. Leuke steden zoals Barcelona en Tarragona zijn overigens ook op 30 minuten rijden al bereikbaar. Verder zijn er ook een hele hoop leuke kleine badplaatsjes met gezellige boulevards en winkeltjes.

De reden dat wij ook erg graag reizen met Eurocamp is het grote gemak die daarbij gepaard komt. Zo kun je namelijk zelf kiezen op welke dag en tijd je aan wilt komen en wilt vertrekken. Ideaal wanneer je bijvoorbeeld gebonden bent aan vliegtijden of rijden op een zaterdag wilt vermijden.

Wat vond je minder fijn aan de vakantie?

Ook een hele goede vraag. Want zelf lees ik graag ook “min punten” vooraf om een goede afweging te kunnen maken. Camping Playa Bara is een soort terrascamping. Dat houd in dat alle caravans op plateau’s staan. Dit ziet er prachtig uit. Maar is niet altijd even handig met een kinderwagen. Zo konden wij niet de “shortcut” nemen omdat dit allemaal trappen zijn naar het zwembad en moesten we eigenlijk altijd omlopen. Maar goed, dat is dan wel weer goed voor de stappen teller!

Wellicht bekend als je wel eens vaker naar Spanje bent geweest, maar het avond eten gebeurt in dit land vaak pas na 20.00 uur. Met een kindje van 1,5 en 3,5 jaar oud is dit niet ideaal. Van alle restaurants in de omgeving was er eigenlijk maar 1 waar je vanaf 6 uur al kon eten. Gelukkig hadden ze wel een ruime kaart. Maar toch vond ik het wel jammer dat er niet meer plekjes waren waar je wat eerder met kinderen terecht kon. Natuurlijk hadden we de optie om zelf gewoon te koken in de stacaravan. Maar als ik eerlijk ben heb ik ook gewoon vakantie en heb ik geen zin om iedere avond in de keuken te staan.

Hopelijk heb ik zo een hoop antwoorden kunnen geven op de vragen die er binnen zijn gekomen! Park Playa Bara én Eurocamp zijn echt geweldig. Dus ben je al op zoek naar een toffe strandvakantie voor volgend jaar, neem dan zeker een kijkje!

Op vakantie met Eurocamp naar Park Playa Bara!