reizen in azie

Wie denkt aan een reis door het mooie Zuidoost-Azië denkt al snel aan een reis door Thailand. En hoewel Thailand prachtig is, is het ook meteen één van de meest populaire bestemmingen in Zuidoost-Azië wat betekent dat het lastig kan zijn om onontdekte plekken te vinden. Wie toch die wuivende palmbomen wil, een helderblauwe zee, hagelwitte stranden, wildlife en heerlijk eten, is ook prima af in buurland Maleisië. Want jeetje, wat is het daar prachtig. Voor dat paradijselijke gevoel ben je op deze bestemmingen helemaal op de juiste plek.

Voor we verder gaan met onze reis door Maleisië wil ik mezelf graag even voorstellen. Ik ben Kirsten, 29 jaar jong en sinds januari 2016 ben ik samen met mijn vriend (Erick) de wereld aan het ontdekken. Op travelaar.nl schrijf ik over onze reisavonturen, maar geef ik ook handige reistips en praktische informatie over bestemmingen. Na negen maanden reizen door Azië was het in oktober 2016 tijd voor een nieuw avontuur. We zijn vertrokken naar Australië waar we op dit moment nog steeds zijn.

Een reis door Maleisië begint voor de meeste reizigers in de hoofdstad Kuala Lumpur. Dit is een wereldstad met verschillende wijken en invloeden van over de hele wereld. Een prima bestemming voor een eerste ontmoeting met Zuidoost-Azië en een perfect startpunt voor je reis door Maleisië.

Pulau Pangkor

Het land is ongeveer acht keer zo groot als Nederland wat betekent dat de reisafstanden vaak behoorlijk lang kunnen zijn. Voor wie geen zin heeft in urenlange trein-of bus ritten is er gelukkig een paradijsje in de buurt van Kuala Lumpur. Je bent ongeveer vier tot vijf uur onderweg met de bus en nog eens 30 minuten met de boot, maar dan heb je ook wat. Pulau Pangkor. Een paradijs aan de westkust van Maleisië. Hoewel Pangkor zo dichtbij Kuala Lumpur ligt is het toch één van de minder bezochte eilanden en daar kun jij dus nooit gebruik van maken. Huur een scooter en verken het eiland in een dag, want zo groot is het niet. Geniet op de heerlijke stranden, drink uit een kokosnoot met je billen in het zand en eet ’s avonds bij één van de vele street food kraampjes de lekkerste verse vis of curries. Ik kwam laatst ook een heerlijk kookboek hierover tegen!

De Perhentian Islands

Wanneer iemand aangeeft op zoek te zijn naar de mooiste plek in Maleisië antwoord ik al snel met “de Perhentian Islands”. Deze eilandengroep ligt aan de oostkust van Maleisië en is helaas tussen oktober en februari niet te bezoeken in verband met het regenseizoen. De overige maanden – mits het weer het toelaat – zijn de eilanden prachtige paradijsjes. De hoofdeilanden Perhentian Kecil (klein eiland) en Perhentian Besar (groot eiland) hebben het allemaal. Wuivende palmbomen, hagelwitte stranden, heerlijke restaurants, fijne bungalows op het strand en het mooiste van alles: Het is één van de beste plekken ter wereld om te snorkelen en duiken. De onderwaterwereld is er absoluut prachtig.

Pulau Kapas

Eén van de minst ontdekte eilanden van Maleisië is Pulau Kapas, gelegen aan de oostkust. Net als de Perhentian Islands is dit eiland niet of nauwelijks te bezoeken tijdens het regenseizoen. De overige maanden is er slechts plek voor een aantal reizigers aangezien er slechts een aantal resorts en guesthouses op het eiland aanwezig zijn. Je zult hier dus nooit het gevoel hebben dat je op een toeristische bestemming bent aangekomen. Wegen zijn er niet en dus ook geen gemotoriseerd verkeer. Het enige dat je hier kunt doen is chillen in je hangmat terwijl je uitkijkt over de helderblauwe zee, op je blote voeten door het hagelwitte zand lopen op zoek naar de volgende plek om te chillen, kajakken en snorkelen.

Zie jij jezelf al op het strand liggen in Maleisië?

Reizen in Azië? Bezoek deze paradijsjes in Maleisië

laatste update: 07/12/2019