Vandaag gaan we mee op reis met Eva. Wat is er nu leuker dan een stedentrip? Zelf kies ik graag – en vaak – voor een lekker weekendje weg bij onze Zuiderburen. In plaats van een hotel in Antwerpen of een verblijf in Brussel te boeken besloot ik eens een keer voor Leuven kiezen.

De hoofdstad van Vlaams-Brabant is namelijk niet alleen gezellig, maar ook nog eens gemoedelijk en gastvrij. Deze studentenstad met haar pleinen vol terrassen, imposant stadhuis en gezellige cafés en restaurants is perfect voor een korte citytrip. Ik neem je dan ook graag mee!

Leuven is heerlijk compact, alles is op loopafstand. Daarnaast vind ik het feit dat een groot gedeelte van het centrum autovrije zone een dikke plus. Het is heerlijk flaneren tussen museum en bar, tussen Begijnhof en mijn hotel. In Leuven wordt gastvrijheid met een hoofdletter G geschreven. Overal waar ik kom ontvangen medewerkers me met open armen.

Schuif tijdens lunchtijd zeker aan bij Balls & Glory, een ballentent die je aangenaam zal verrassen. Of kies je voor een Haute Dog? In restaurant Würst serveert (televisie)kok Jeroen Meus de perfecte worsten. Tijdens een weekendje weg, hoort natuurlijk shoppen. Winkelliefhebbers halen het hart op. Variërend van hippe kledingwinkels tot zaakjes vol hebbedingen. Even een break? Die neem je in een van de vele leuke koffietentjes.

Maak eindeloos foto’s van het prachtige stadhuis, sla een bezoek aan het Groot Begijnhof dat UNESCO Werelderfgoed is zeker niet over of schrijf je in voor een rondleiding bij huisbrouwerij Domus (inclusief proeverij natuurlijk). Voor een portie cultuur duik je in het M Museum in – samen met het gevierde M Café de ideale plek om je zondagmiddag door te brengen.

Leuven 1

Zoals je wel kunt zien is Leuven niet alleen een prachtige stad om te shoppen, maar ook echt een plaats waar je genoeg cultuur en lekker eten kunt vinden.

Ben jij wel eens in Leuven geweest?

Lees meer over Eva en haar reizen op Omnitraveler.nl