Wil je nog een weekendje weg of misschien wel op vakantie waar je niet een halve dag onderweg bent tot je op je eindbestemming aankomt? Dan is London dé perfecte plek om heen te gaan. Benieuwd wat Maya-Nora voor een tips heeft? 

Je kunt er niet naar het strand, wel kun je ontzettend veel plekken bezoeken en ga je een uur terug in de tijd. Je krijgt er dus een uurtje bij. Je hebt vast wel gehoord van de toeristische plekken in London. The London Eye en de Big Ben. Wij gaan het daar niet over hebben vandaag. Wij gaan naar de niet zo toeristische plekken waar je écht heen moet.

Hier moet je allemaal echt geweest zijn in London!

London23

The View from the Shard:

Heb je hoogtevrees? Ga dan vooral niet naar de Shard. Heb je dit niet kun je een dagje met champagne plannen om naar een geweldig uitzicht te kijken. The Shard zit vlakbij de Big Ben en the London Eye, je kan deze dan ook duidelijk zien vanaf the Shard. Het is best prijzig voor een mooi uitzicht en als je dat er niet voor over hebt ga dan naar de Sky Garden. Een restaurant met pracht uitzicht. Dan hoef je geen entree te betalen maar alleen voor wat je eet. Houd er rekening mee dat the Sky Garden vaak bezocht wordt en dat het daarom slim is om ruim van te voren te reserveren.

London 1

Columbia Road Flower Market

Hier in Nederland hebben we elke zaterdag wel ergens een markt met vers fruit, bloemen en meer. Heb je ooit wel een bloemen markt gezien? Je moet je voorstellen dat de Flower Market een mix is van de Albert Cuypmarkt en de Keukenhof.

london 2

MEATliquor

Voor de lekkerste junkfood in London zou je echt naar MEATliquor moeten gaan. De locatie is dan ook perfect na een lange dag wandelen. Je zou naar SOHO, Hyde park en Oxford street kunnen rond lopen en daarna gelijk door naar MEATliquor! Het interieur lijkt een beetje op een tattoo shop en dat geeft de burgers wel echt een nieuwe ervaring! Ben je vegetarisch? No problemo, daar hebben ze aan gedacht!

Nothing Hill

Een bekende plek om heen te gaan. Portobello Road Market is een markt waar er veel antiek en tweede hands kleren verkoopt. Het is altijd druk op zaterdag en dat moet je een keer meegemaakt hebben, je zou ook een andere dag naar Nothing Hill kunnen gaan wanneer het wat rustiger is want de gekleurde huizen die in Nothing Hill staan wil je niet missen.

London is een ontzettend grote stad en ik zou aanraden om zoveel mogelijk door de zij straatjes te lopen en op die manier nieuwe plekken te ontdekken. London is ontzettend groot en hoe vaak je ook naar London gaat, je blijft je verbazen over al het mysterieuze. Geniet ervan en laat vooral weten waar jij het liefst heen gaat in London!

Liefs, 
Maya-Nora

Pssst! Meer weten over Maya-Nora? Volg haar dan op Instagram of op haar eigen blog Mayanoraa.com.