Griekenland was (voorheen) niet mijn eerste keuze als vakantieland. Na alle verhalen over de crisis, harige Griekse mannen en alleen maar Gyros was ik er bijna van overtuigd dat dit geen vakantieland voor mij zou zijn. Tot ik de kans kreeg om namens I Love Griekenland op onderzoek uit te gaan in Athene, Methoni en Kalamata. Benieuwd hoe ik nu denk over een vakantie naar Griekenland? Lees dan snel verder.

Onze reis begon in Athene. Vanuit Amsterdam is het slechts een kleine 4 uur vliegen. Helaas kwamen we vrij laat in de avond aan en hebben we daarom eigenlijk alleen geslapen in het hotel voor we weer het vliegtuig in moesten om onze reis te vervolgen naar Kalamata. Nou dachten we dat als je de naam Kalamata International Airport leest dat het er heel groot is, echter is het een heel klein vliegveld en ben je binnen een paar minuten alweer buiten. Hier stond onze huur auto van AutoUnion klaar. Toevallig was dit precies dezelfde auto als ik zelf rij dus dat was lekker makkelijk! Eenmaal de koffers in de auto en de Tom Tom ingesteld zijn we vertrokken via de kust route richting Methoni.

In totaal is het anderhalf uur rijden naar Methoni. Maar omdat we via de kust zijn gereden stopte we al snel bij een heel leuk strand tentje genaamd de Carribean Beach Bar. Wellicht heb je dit ook al voorbij zien komen op Instagram. Hier hebben we even rustig gezeten en wat gegeten. Het leuke aan de kust route is dat je echt de hele route dit soort leuke strand tentjes tegenkomt. Je kunt dus regelmatig stoppen voor een korte duik.

Eenmaal aangekomen in Hotel La Sapienza in Methoni vergat ik direct al mijn vooroordelen. De eigenaar van het hotel verwelkomde ons met open armen en liet ons zijn prachtige hotel zien. De kamer is ontzettend ruim en vanaf het balkon hadden we een ongelofelijk mooi uitzicht over de zee en het stadje. Onbetaalbaar!

Georgios had speciaal voor ons van alles geregeld samen met een aantal lokale ondernemers. Zo hebben we de eerste avond mogen eten in het restaurant met de zelfde naam (La Sapienza). Het was zo enorm leuk en de mensen zijn zo enorm vriendelijk, dit maak je niet snel mee. In plaats van een standaard menu kaart (met gyros waar ik zo bang voor was) werden we meegenomen naar de keuken. Hier werden alle ovens opengemaakt en viel mijn mond wagenwijd open. Alles was door oma zelf vers klaar gemaakt. We kozen een aantal gerechten uit en dit werd een paar minuten later opgediend. Wie had gedacht dat Griekenland zon heerlijk verse en vegetariër vriendelijke keuken had! Ik verwachte echt enkel vlees, vlees en nog meer vlees. Maar schijnbaar is Gyros echt een snackbar gerecht en word er in een goed restaurant geen gyros geserveerd.

De volgende dag stond er een boot tripje op de planning. Ook dit had Georgios voor ons geregeld. Zijn maat had een leuk bootje (genaamd de Balkan) waarmee we naar een onbewoond eilandje werden gebracht. Hier woont niemand behalve de berg geiten. Het word dan ook Goat Island genoemd. Het water is er helder blauw en als je van duiken/snorkelen houd is dit ook echt the place to be.

Ook aan het avond eten van deze dag heeft Georgios aan alles gedacht en een reservering voor ons gemaakt in een ander lokaal restaurant. Hier werd traditionele Griekse muziek live gespeeld. Veel van de toeristen kwamen er op af. Ook hier werd er weer alleen heerlijk vers eten gereserveerd die klaar was gemaakt door de vrouwen uit het gezin. Dat Griekenland een familie land is was wel duidelijk. Want alle bedrijfjes zijn familie bedrijven en dat zie je ook echt in alles terug.

YouTube video

Nou hebben we nog veel meer gedaan tijdens onze week in Griekenland. En er staat ook nog zat op mijn bucketlist zoals een vakantie Cycladen. Maar omdat het zo veel is zal ik binnenkort weer een post plaatsen met wat we allemaal in Kalamata hebben gezien en kun je ook mijn blog over Athene inmiddels al lezen. Ben je benieuwd? Hou dan zeker de site in de gaten!

Handtekening Jamey