Wij Nederlanders zijn een echt fietsvolkje. Nergens anders ter wereld lijken zoveel mensen hun fiets te pakken om te reizen, hetzij praktisch om naar bijvoorbeeld het werk te gaan, maar ook ter recreatie. Lekker even eruit op de fiets is leuk, zeker wanneer je een leuke fietsroute hebt. Ontbreekt het je aan wat inspiratie en zit je daarom minder op de fiets? Na het lezen van dit artikel niet meer!

Drenthse schoonheid

Kom je wel eens in Drenthe? Deze provincie is vrij rustig en staat bekend om zijn natuurschoon. Er is vanalles te beleven, ook wanneer je van wat mee reuring houdt. Zo kun je er heerlijk wandelen en de mooiste steden bezoeken, maar wist je ook dat je er fijn kunt fietsen? De natuur is hier geweldig en de fietspaden oneindig.

De Veluwe

Eén van Nederlands bekendste en grootste natuurgebieden is toch wel de Veluwe. Dat snappen we, want het is hier prachtig. De Veluwe bestaat ook uit een beschermd natuurgebied, waar je enkel in kunt wanneer je entree betaald. Heel goed, want zo blijft de natuur behouden. Rondom dit Nationale Park is er ook heel veel te zien en te fietsen. Fiets door de bossen en ga af en toe even zitten op een bankje om te genieten van de rust. En vergeet die lekkere lunch niet in dat gezellige eetcafeetje!

Het Limburgse heuvellandschap

Een beetje uitdagender is het Limburgse heuvellandschap. De heuvels zorgen voor prachtige uitzichten en het lijkt soms alsof je in het buitenland bent. Niets is minder waar, want je vertoeft gewoon in eigen land. Fietsers die van rustige routes houden kunnen hier fijn fietsen, maar ook degene die het wat stoerder willen kunnen hier plezier hebben. Het is een walhalla voor mountainbikers en wielrenners bijvoorbeeld. Wil je de ervaring helemaal compleet maken, neem dan een lekkere picknick mee en geniet tussendoor van dat heerlijke stukje Limburgse vlaai!

De duinen

Ultiem genieten is het in de duinen. Of je nu in Noord-Holland bent of in Zeeland, het is er fijn. In Noord-Holland is de natuurlijk heel mooi en kun je vaak natuur combineren met cultuur. In Zeeland kan dat overigens ook, alleen is de natuur hier nog wat uitgebreider. Het is er wat rustiger en gemoedelijker en er heerst echt die open Zeeuwse sfeer. Rust even uit om een visje te pakken bij die fijne viskraam en je kunt erna weer lekker door!

Knooppunten leuk fietsen

Wist je dat je heel makkelijk jouw eigen fietsroutes bepaalt door gebruik te maken van het knooppunten netwerk? Dit netwerk loopt door heel Nederland, waarbij je als het ware van punt naar punt fietst. Je kunt hierdoor zelf je route bepalen en de lengte ervan. Zorg wel voor een goede fiets, want dat scheelt een boel. Op zoek naar de beste elektrische fiets? Ga dan goed op onderzoek uit en geniet erna van die heerlijke fietsroute!!