Digitale communicatie zit ingebakken in onze routines. Het kan zijn dat je vaker met anderen communiceert dankzij de overvloed aan technologische opties, of het nu gaat om dagelijkse FaceTime-gesprekken met je beste vriend of een wekelijkse Zoom-maaltijd met je familie. Als volwassene of in een groep kun je je zelfs inschrijven voor een online schildercursus.

Als je je eenzaam voelt en toch geen gespreksstof hebt, daag dan je partner uit voor een spelletje. Probeer een van deze onlinespellen voor volwassenen en voor groepen, variërend van digitale aanpassingen van oude favorieten tot digitale samenkomsten voor iedereen.

Deze voorbeelden kunnen worden gebruikt als teamactiviteiten tijdens conferentiegesprekken of online sociale spelletjes.

 

Pictionary

Dit kan een geschikter alternatief zijn voor sommige van de racistischere virtuele spellen voor familiebijeenkomsten waarbij schoolgaande kinderen aanwezig zijn. Jij mag dan wel de coole tante zijn, maar het kind van je broer of zus zal het waarschijnlijk niet op prijs stellen dat je hem of haar kennis laat maken met PG-13 materiaal. Deze digitale versie van het klassieke woordspel Pictionary is erg leuk voor mensen van alle leeftijden en een geweldige kans om je creatieve vaardigheden op de proef te stellen. Inbellen is een fluitje van een cent dankzij de logische stappen: Kies het eerste team dat gaat spelen en de persoon die gaat tekenen. De generator geeft je binnen een minuut een tekenopdracht. Ik duim voor je dat je krabbels op het touchscreen voldoende zijn.

 

Bliksem speurtochten ⚡

Maak een lijst van voorwerpen of eigenschappen die je met bliksem kunt vinden. Ken vervolgens tijdens toekomstige Zoom-groepsactiviteiten punten toe aan items die je hebt verzameld en op het scherm ziet. De winnaars van elke ronde kunnen gevraagd worden om hun itemverhaal te vertellen.

 

Virtuele bingo

Het faciliteren van grootschalige virtuele activiteiten is moeilijk maar niet onmogelijk. Voor grote bijeenkomsten zijn elektronische versies van traditionele bingo, zoals Virtuele Bingo, geweldige mogelijkheden om te spelen bij Intikkertje en vele andere online platforms.

Elke speler in een spelletje Virtuele Bingo heeft zijn eigen Bingobord nodig. De vakjes kunnen worden ingevuld met typische activiteiten.

 

Blackout Waarheid of Durf

Blackout Truth or Dare is een fantastisch online spel voor volwassenen.

Blackout Truth or Dare is een variant op het klassieke gezelschapsspel waarbij spelers vragen beantwoorden of daden voltooien. In deze versie van het spel gebruiken spelers de zoomfunctie. Aan het begin van het spel verschijnen alle deelnemers op het scherm. De eerste speler stelt een vraag of daagt de anderen uit. Degenen die mee willen doen, houden hun camera’s aan de praat. Wie in die ronde niet wil meespelen, schakelt gewoon zijn camera uit. De persoon die de vraag stelt of de uitdaging geeft, kiest willekeurig een teamlid.

Degene die de vraag beantwoordt of de uitdaging volbrengt, zet het spel voort door de volgende vraag te stellen.

 

Zoom Trivia

In Zoom Trivia worden jij en je team ondervraagd over verschillende vreemde onderwerpen. Het spel vereist een reeks triviavragen en antwoorden. Laat je collega’s vervolgens kleinere groepen vormen en geef elke groep zijn eigen Zoom breakout ruimte. Stuur mensen na elke vraag naar hun aangewezen ruimte. Het eerste team dat het juiste antwoord geeft, krijgt een punt.

 

Monopoly

Monopoly is een oud favoriet bordspel dat altijd in de mode zal blijven. Zelfs als je niet urenlang samen aan tafel zit, kun je met deze app toch op die manier contact maken. We raden ook aan om een videochatvenster open te houden, zodat je elkaar kunt zien terwijl je om de beurt dobbelt, aankopen doet en probeert te voorkomen dat je gearresteerd wordt. Deze versie ondersteunt maar maximaal vier personen, dus kies verstandig!

 

UNO

Het klassieke kaartspel dat jij en je familie vroeger speelden tijdens uitstapjes en lange autoritten is nu beschikbaar in digitale vorm. Dezelfde regels gelden, maar in plaats van face-to-face, gebruik je de UNO-app om kaarten te selecteren en te trekken.

 

Oorlog van de tovenaars

Samen verhalen vertellen ontmoet rollenspellen en escape rooms in War of the Wizards. Jij en je collega’s kruipen in de huid van de dienaren van de tovenaars en moeten voorraden en magische artefacten verzamelen om een einde te maken aan het eeuwenlange conflict tussen een bende tovenaars.

We spelen 90 minuten met collega’s op Zoom. Je team werkt samen aan een verhaal, beslist over een actie, draait aan het “Chaos Wheel” en bespreekt de uitkomsten. War of the Wizards is een fantastisch Zoom-spel dat inspireert tot originaliteit, teamwerk en probleemoplossing.

 

Virtuele proef met de trolley

Om Trial by Trolley te spelen, verdeel je je team in tweeën en stuur je elke helft naar een ander spoor. Elke groep trekt om de beurt kaarten en legt karakterkaarten op het spoor. Elke groep discussieert vervolgens met de trolley operator over welke kant moet worden overreden zodra alle kaarten zijn weggegooid. Het verliezende team van het debat wordt weggevaagd en het spel wordt opnieuw gestart.

 

Virtuele weerwolf

Speel het populaire spel van bedrog in zijn virtuele vorm met Virtuele Weerwolf. Stuur iedereen in de groep hun geheime opdracht voor het spel. Een weerwolf, een dokter, een jager, een ziener en verschillende dorpelingen kunnen deze rollen goed vervullen. Zodra iedereen zich heeft voorgesteld, roep je een vergadering bijeen in een Zoom-kamer.

Laat iedereen doen alsof het nacht is en sluit de ogen. In elke ronde kan de weerwolf iemand opeten, de dokter kan iemand proberen te redden en de ziener kan proberen de weerwolf te identificeren. Laat de weerwolf, de dokter en de ziener reageren via privémail om de spanning erin te houden. De zon moet op zijn voordat bekend is of het de weerwolf gelukt is of niet. Na elke ronde worden de spelers weggestemd op basis van wie men denkt dat de weerwolf is. De weerwolf wint als hij het einde haalt.