In deze koude maanden verlang je naar het behaaglijke gevoel van thuis. Jezelf nestelen onder je dekentje op de bank terwijl je een kopje thee drinkt, een goede film kijkt of dat ene boek leest waar je al die tijd al niet aan toekwam. De kaarsjes op je tafel en de warmte doet je wangen gloeien, heerlijk.

Hallo winter

Buiten is het koud, het sneeuwt en je voeten bevriezen al voordat je een stap in de tuin hebt gezet. Het liefste blijf je binnen in je knusse woonkamertje om te genieten van al het warme wat een koude winter te bieden heeft. Maar de warmte moet wel lekker blijven circuleren in je woonkamertje, maar hoe zorg je voor die constante warmte?

Natuurlijke warmte

Een knisperende open haard, kaarsjes of gezellig samen verstrengeld op de bank tijdens een romantische film. Natuurlijke warmte is de beste warmte. Datgene wat het koude buitensluit en je hart verwarmt. De sneeuw en ijzel buiten zorgt voor het ultieme uitzicht terwijl je samen met geliefden een bordspel speelt of herinneringen ophaalt. Warmte uit je hart verwarmt je omgeving.

Omarm de warmte in je huis 1

Een goed verwarmd huis

Het is natuurlijk belangrijk dat je huis goed geïsoleerd is. Al die warmte mag natuurlijk niet ontsnappen. Een goed huis heeft een goede isolatie. Dat scheelt weer een paar haardblokken of theelichtjes. Als de muren van je huis spouwmuurisolatie heeft dan bespaar je een hoop stookkosten, dat verschil kan je weer stoppen in de aanschaf van een mooie open haard of designradiator. Kijk eens naar de subsidie spouwmuurisolatie 2019. Een subsidie voor het behouden van de warmte in je huis. Laat je informeren, het kan je zomaar een besparing opleveren. #tip

Deuren en ramen gesloten, ventilatie open

Al die warmte is natuurlijk heerlijk. Maar het blijft belangrijk dat je jouw knusse huisje blijft ventileren. Je verliest vooral warmte als je ramen open zet of uiteraard een deur open laat staan. Maar een beetje frisse lucht in je huisje is ook belangrijk. Zet daarom altijd een ventilatierooster in de ruimte open. Je wilt niet worden verstikt door de dampen van wierrook, kaarsvet etc.

Safety first

En natuurlijk is gezond verstand ook belangrijk tijdens een warm avondje op de bank. Denk aan de kaarsen en open haard als je besluit om de gezelligheid te verplaatsen naar de slaapkamer. Blaas de gezelligheid uit en neem het mee naar de volgende warme ruimte in je huis.