Onlangs was ik te gast bij het Olvarit Oogstfeest. Samen met top kok Caspar Burgi en een aantal super leuke bloggers hebben we zelf onze doperwtjes geplukt en een workshop jar making gevolgd. Benieuwd hoe dit was? Lees dan snel verder. 

Het was een lange rit, maar eenmaal aangelopen op de plaats van bestemming in België maakte het uitzicht de lange rit al snel goed. Wat een pracht locatie. De hele middag stond centraal om de doperwt. En naast dat de babyvoeding van doperwtjes gemaakt werd hebben wij ook mogen genieten van de heerlijke doperwten soep en pesto die door Caspar Burgi voor ons was klaar gemaakt. 

Omdat ik onlangs bij de pol die ik Insta stories heb gehouden de feedback kreeg dat jullie graag IGTV vlogs zouden willen zien ben ik hier gelijk mee aan de slag gegaan. Helaas kan ik de video van IGTV nog niet in mijn blog plakken, dus mocht je mijn allereerste vlog willen bekijken…

Klik dan hier!

Caspar, vader van twee, weet als geen ander dat het soms gewoon lastig is om allemaal verse maaltijden te maken voor je kindje. Het is dan ook ontzettend fijn dat er kant en klare potjes zoals die van Olvarit bestaan. Zelf ben ik heel regelmatig op pad of op reis. En dat zijn toch de momenten dat even vers iets klaar maken wat lastiger is. Een fruithapje is nog niet zo lastig, ons kleine meisje is namelijk dol op banaan. Maar als het gaat om een warme hap word dit al snel wat lastiger. Daarom hebben wij altijd wel wat maaltijd potjes van Olvarit klaar liggen. 

Na de lunch gingen we met de hele club op pad naar de doperwt velden om vervolgens meer te leren over de doperwten die er in de potjes verwerkt zitten. Olvarit heeft trouwens best veel eisen aan het soort veld waar de doperwten op geplant worden. Zo moeten de velden minimaal 1km van de snelweg af liggen en worden de erwten binnen twee uur na het oogsten ingevroren. Ook werken ze enkel met een bepaald soort erwt die wat hoger van de grond af groeit. Zo blijft de vervuiling minimaal en komt er als het goed is bijna geen zand of steentjes bij. Alleen het beste voor de kleintjes!

Na het plukken (waar we uiteraard ook veel toffe foto’s hebben gemaakt) gingen we weer terug naar de boerderij. Hier hebben we samen met Caspar de verse potjes gemaakt. Hier ging onder andere kip, doperwten en aardappelen in. En je zult het bijna niet geloven maar ook avocado en munt ging er in. Nooit geweten dat de kleine meid nu al kruiden mocht. Maar volgens Caspar mogen we ze na 6 maanden al kennis laten maken met “zachte” kruiden. 

Na een lange rit terug van 2 uur heeft Noé heerlijk gesmikkeld van haar verse potje. Het was echt een hele gezellige en leerzame dag! Bedankt Olvarit, Caspar en uiteraard ook Mirjam van eengoedverhaal.nu en Mary-Lou van Mamaloublogt.nl voor de toffe foto’s!

 Handtekening Jamey